|
Bilgi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
NagihanKY
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: BilgiGönderim Zamanı: 18 Saat 2 Dakika önce Saat 15:05 |
|
Hocam merhaba, 1 hafta önce kuru bir öksürük başladı bende gıcık gibi. İki gündür arada balgamlı öksürük olarak devam ediyor bide sesimde kalınlaşma ve hafif kısıklık oldu başka bir belirtim yok. Bazen öksürüklerim peş peşe tıkayıcı oluyor hocam dün gece çok öksürünce artık korkmaya başladım önemsiz diye düşünmüştüm ama böyle olunca endişelendim boğmaca olmuş olabilir miyim? Yeni doğum yaptım 27 günlük bir bebeğim var. Ona bulaştırmış mıyımdır diye çok korkuyorum bu süreçte elimden geldiğince emzirmek için aldığımda maske takıyordum her ihtimale karşı ama gece aynı oda da uyuduk ettik dün gece de çok öksürdüm. Şuan için hiçbi şeyi yok ama. Hocam olurda benden ona bulaştıysa kaç günde belirti verir ve bebeğimdeki belirtileri ne olur?
Düzenleyen NagihanKY - 17 Saat 42 Dakika önce Saat 15:25 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Saat 44 Dakika önce Saat 17:23 |
|
NE "Boğmacası!! Boğmaca olsa idiniz, 1 haftada ölmüş olmanız gerekirdi!
Boğmaca'nin ilaçlı tedavisi yoktur. Ya Olduğunuzda; "Boğmaca immun globulini" (Tosuman Berna gibi) yapılır. Veya (olması gereken) çocuklukta aşılanmış olmanız gerekir. 70'li yıllardan beri ben hiç Boğmacalı hasta görmedim. Boğmaca'nın tipik öksürüğü vardır! 1- Tam 5 kere öksürür (Ne 4, ne 6!) 2- Arkasından "horoz ötüşü" gibi bir nefes alış olur. Dilinize bakın. Diliniz pembe ise- antibiyotik gerekmez. (Not: Boğmaca bakterisinin yapısı diğer bütün bakterilerden farklıdır. Uzaydan gelmiş yaratık gibidir! Bu sebeple hiçbir antibiyotik etkili değildir.) Muhtemelen Grip geçiriyorsunuz! Dilinize bakın!! Grip için anlattıklarımı uygulayın. Ateşli iken bulaştırırsınız. Grip süresince değil! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Saat 43 Dakika önce Saat 17:24 |
|
![]() |
|
NagihanKY
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Saat 19 Dakika önce Saat 17:48 |
|
Hocam içim rahatladı biraz araştırayım dedim yazılanları okuyunca çok korktum bebeğim için. Ateşim hiç olmadı sadece öksürük var. Dilimin rengi normal her zaman ki gibi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Saat 11 Dakika önce Saat 17:56 |
|
SAKIN, sağlık ile ilgili Türkçe yazı okumayın. Onların tamamı halkı korkutup, doktorlara koşmaları için
şarlatanlar tarafınan yazılıyor!
|
|
![]() |
|
NagihanKY
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Saat 60 Dakika önce Saat 19:07 |
|
Hocam benim ilk öksürüğüm daha derin diğerleri peş peşe geliyor bazen 3 bazen 5-6 öksürük oluyor bu şekilde. Ama öksürük sonunda nefes alma gibi bi durum yok dediğiniz gibi.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|