|
Antibiyotik sacmaligi ve sonuclari |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
Glnrkzy
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2022 Saat 13:14 |
|
Aynen dediğiniz gibi hocam. Bir doktora dedim sizin anlattıklarınız doğrultusunda. Antibiyotik siz yazıyorsunuz, hemen ventolin benzeri ilaçlar veriyorsunuz diye. Diyor ki bazen çocuğun durumu daha kötüye gitmesin diye vermek zorunda kalıyoruz. Yani gribe zerre faydası olmayıp zararı olabilen ilaç ne fayda sağlayacak.
Bir tanıdığımız özel sigorta yapmış çocuklarına. Biri 5 aylık diğeri ilk okuk çağı. İkisi de grip olduğu için doktora götürüyor. Şimdi saçmalığa bakın. Doktor diyor ki bebek için. Bu çocuk çok küçük antibiyotik falan yazamam ama büyüğe yazabilirim. Aile diyor ki nasıl iyi doktor bebek diye antibiyotik vermedi. Yani diyorum madem bu çocukların ikisi de aynı hastalığa yakalandı. 1 i antibiyotik olmadan iyileşiyor ise diğeri neden iyileşmesin. Yada biri antibiyotiklik ise diğeri nasıl antibiyotik olmadan iyileşecek. Allah sizden razı olsun gerçekten. Sayenizde ilk çocukta 11 yıl çöpe attığım reçetenin haddi hesabı yok. Şimdi ikinci çocuğum küçük grip için asla doktora götürmüyorum. Rast geldi de gördü diyelim hemen başlıyor korkutmaya yazıyor bir çanta ilaç. Birde açıklama yapıyor bakteriyel bilmem ne çok iyi geliyor bu antibiyotik. Pardon da nerden anladın bakteriyel olup olmadığını.daha diline bile bakmadan Ve aynen dediğiniz gibi 11 senedir çocuk doktora götürürüm daha grip teşhisi konan yok. Mantık şu hocam çocuk öksürüyor ve geniz akıntısı varsa muhakkak antibiyotik ile iyileşir. Kullanan kişilere diyorum. Çocukluğunuzda grip oldunuz diye anneniz kaç kere doktora götürdü sizi. Ateşten halüsinasyon gördüğümü biliyorum hocam o zaman bile götürmedi ailem. Şimdi burnu akan doktor yolu tutuyor Düzenleyen Glnrkzy - 22 Kas 2022 Saat 13:16 |
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2022 Saat 19:18 |
|
isin kotu tarafi, gunumuz doktorlari yazdiklari ilaclarin icerigini, ve dozunu bile bilmiyorlar.
Bugun dahi bir doktor; ayni receteye, ikisi de Ibuprofen olan :Ibufen ve Iburamin yazmis. Doktor kalitesi son 10 seneden beri korkunc derecede dustu. VE: ne Universiteler, ne de Saglik bakanligi bunlari duzeltebilecek en ufak bir girisimde bile bulunmuyorlar. Tek careniz benim yazilarimi okumaniz. |
|
![]() |
|
yavrusu
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2022 Saat 19:45 |
|
Kadir hocam bilgilerinizi bizimle cömertçe paylaştığınız için teşekkür ederim. Size her zaman duacıyım. Fakat bu dirençli bakteriler biz antibiyotik kullanmıyoruz diye bize gelmeyecek mi? Bizim kullanmamamız bizi koruyor mu? Bu bir insanlık sorunu değil mi?
|
|
![]() |
|
Yurtbegendilayda
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Yurtbegendilayda
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2022 Saat 20:55 |
|
Kadir bey sizi tanıdığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Keske daha once tanisaydim buyuk oğlumda cok antibiyotik kullandik sizi bir senedir takip ediyorum 5 yasina kadar antibiyotikle buyudu bizim zararımız ne olur acaba 1 senedir yazilariniz sizin sayenizde bıraktık en büyük şanslarımdan bir tanesi sizi tanımak yazılarınızı okumak size minnettarım🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Etrafımdaki tanıdık es dosta hep sizden bahsediyorum fakat inanmıyorlar bana çok üzgünüm.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2022 Saat 21:06 |
|
1- "yavrusu": Maalesef, bu direncli bakteriler, sizleri de hasta edebilir ve problem olabilirler. Ne kadar cok
insan bu Turk doktorlara kanmayip Antibiyotik kullanmaktan vazgecerlerse, ihtimal o kadar azalir. 2- "Yurtbegendilayda": Zarariniz? Maddi-manevi hirpalandiniz, Zararin neresinden donulurse kardir.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|