Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Memeyi mi Bırakıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMemeyi mi Bırakıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kudicem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: Memeyi mi Bırakıyor
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 12:36
Merhaba Hocam;

5. ayını bitiren 35 haftada doğan bir kız bir erkek ikizlerim var. Doğduklarından beri günde bir kez mama yiyorlar. Oğlum gündüz gece ne zaman versem emiyor emmeyi çok seviyor gelişimi de iyi görünüyor. Ama kızım 1 haftadır memeyle kavga ediyor memeyi görür görmez çığlığı basıyor kendini kasıyor ama gece uyandığında çok rahat emiyor bir de sabah ilk uyanınca rahat emiyor. Ama gün için de katiyen emmiyor biberonla su verince cok cok çekiyor ama mamayı de yine zorla çekiyor. Kızımla oğlum arası çok açıldı kızım küçük kaldı diye çok üzülüyorum. Ne yapmalıyım? Acaba diş mi çıkarıyor?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121170
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 17:36
Diş; hastalık,ateş veya iştahsızlık yapmaz, kocakarı uydurmasıdır.. Kız herhalde, erkek gibi yapılı olmayacak.. Su yerine soğuk süt teklif et.. Süt ile ilgili olarak, eski mailleri ve makalelerimi okuyun.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 29 Tem 2009 Saat 10:23
Yukarı Dön
kudicem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 22:25
doktorbey dun 5. ay kontrolümüze gittik hem de rota aşımızın 2. dozunu olduk. Kızım 1 ay içindde sadece 300 gr. almış 5700den 6000gr.a çıkmış oğlum 1 kilo almış ve 7000 gr. olmuş. doktor ek gıdalara başla dedi elma, sonra pirinçli muh, sonra yoğurt ve tarhana çorbası. bu arada istedikçe mama verin dedi. yiye bildiği kadar yesin dedi. oğlum çok mu kilolu olacak diye korkuyorum? bu kadar farklı şey verirsem memeyi unutmazlar mı? ben bebeklerimi daha çok emzirmek istiyorum ama beceremiyorum galiba:(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121170
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2009 Saat 10:28
Asla memeyi kesip başka bir gıda verme. Ek gıdaları, yaşı müsait diye değil, ihiyaç oldu diye veriyoruz.. Gittiği kadar saf anne sütü ile işi götür. Anne sütü yetmez ise en azdan başlayıp, ihtiyaç oldukça arttırıyoruz. Bu işi beceremeyen bir anne olsan, ikiside zayıf olurdu. Halbuki, kız "boğazsız" olduğundan erkek kardeşi gibi kilo alamıyor. Anne sütünü verdikten sonra ek gıda teklif et, almıyorsa, sakın zorlama veya anne sütünden evvel verme...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.