|
havale |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
anneoluncx
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: havaleGönderim Zamanı: 09 Mar 2026 Saat 01:00 |
|
iyi akşamlar hocam sizi 2016'dan beri takip eden oğlunu ilaçsız büyüten ve şuan dizlerini döven bir anne olarak yazıyor. 2 ay sonra 3 yaş ara olacak hiçbir şikayetim yokken neşeli hareket ve rahatken. Dün gece 3 te şu isteyerek vücudun sıcaktı atesi çıkmıştı. üstünü soyundum odasını havalandırdım -5-10 dakika sonra su gibi fışkırır tarza 2 -3 kez kustu ama kusarken o kadar zorlandı ki sanki boğuluyor gibi bu arada bastıde 39,5 oldu. Tabişim hemen calpolu verdi. yarım saat içindeki sıcaklık düştü biraz elma yedi keyfi yerine geldi.2 saat sürmeden yedilerini yine kustu ve ateşin ulaştığı hızlanma dolven verdi hemen ama her fırsatta yutmadı tekrar çıkarıldı. Acile gelen ateş hafif boğaz kozan'tık deyip serum taktılar ateş düştü. diye tekrar ölçümlerye gittiğimde o gözler tepeye dikildi dişler kilitlendi Sağ kolda kasılma benden alıp müdahaledeğiştirdiler
Düzenleyen anneoluncx - 09 Mar 2026 Saat 06:27 |
|
![]() |
|
anneoluncx
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2026 Saat 01:04 |
|
Yatak islaktı varsa su dökmüşlerdi çok halsiz ve bitkindi kan aldılar röntgen gereksinimi aldılar ve bize müşahade altında tutulduysak için yatış verildi o sırada damar yolu antibiyotik tedavisine tabi tutuldu CR P 25 başladığı için diğer bazı değerler de yüksek ancak o müdahale sırasında verilenlerden sağlanandan üretilen dediler ve ben şu an çok kötü durumdayım acaba ne kesmeyi biz bunu yaşamaz hiç. ya da veri depolamanın verdiği sistemlerde yapılan yanlış müdahaleler sonrasındaki farklılıkların böyle bir şey yaşamasına sebep olur mu. bundan sonra tekrar havale geçirme riski olduğu için ateşe sürekli dikkat etmem gerektiğini söylediler. hiç müdahale etmesek ateşe bu durumu yaşamazsınız hocam bu kadar ilaçtan sonra ben şimdi nasıl kurtaracağım kullanımını bu işe lütfen yardım edin
Düzenleyen anneoluncx - 09 Mar 2026 Saat 01:09 |
|
![]() |
|
anneoluncx
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2026 Saat 06:22 |
|
https://hizliresim.com/67yh1ut
Düzenleyen anneoluncx - 09 Mar 2026 Saat 06:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2026 Saat 10:26 |
|
2008'den beri anlatıyorum!!
1- Ateşe müdahale etmeyin! 2- Ateş ve Havale'den KORKMAYIN!! Ateşi düşürmese idiniz, bunların hiçbiri olmayacaktı! Eğer hala o batakhane'de iseniz, heman imza verip kaçın. " tekrar havale geçirme riski olduğu için ateşe sürekli dikkat etmem gerektiğini söylediler." Bu lafı söyleyecek kadar SALAK doktorları dünya'da arasanız bulamazsınız. Yüzbin kere anlattım. 1- Ateş vücüdun savunma mekanizmasıdr ve ASLA zararlı değildir. Sadece Türk doktorları için kazanç kapısıdır. 2- Havale; beyinin kendini koruma makanizmasıdır. Havale; ne beyine, ne genel sağlığa hiçbir zarar vermez. Havale; bu salakların sandıkları gibi bir "Sara nöbeti (Epilepsi)" değildir! Yapılanların tamamı, para tırtıklama yöntemleridir. Bir daha ateş olduğunda,; 1- Diline bakın, pembe ise antibiyotik gerekmez. 2- Ateş DÜŞÜRMEYİN! 3- Havele; aniden ateş yükselirse veya ilaçlarla düşürülürse (rebount makanizması) gelir! 4- İlk sayfada, yazarlar kısmındaki "Ateş ve Tedavisi" makalemi OKUYUN! Olanların tamamı sizin yüzünüzden oldu!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Mar 2026 Saat 10:27 |
|
![]() |
|
anneoluncx
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2026 Saat 10:55 |
|
keşke kendi başıma karar versem ama küçük çocuk olunca eşim beni dinlemiyor malesef. Hala hastanedeyiz 24 saat ateşsiz olunca çıkaracaklarmış damar yolu ile antibiyotik veriyorlar. Devlet hastanesindeyüz herhangi bir ücret ödemiyoruz . Ama önemli olan yapılanların çocuğumuza zarar verip vermediği zaten kendini suçlu hissediyordum iyice kahroldum şimdi . ateş abi yükselince de olabilir dediniz ya eğer düşürmesem evde olsaydı eşim beni boşardı . Bu gün nöroloji doktoru da gördü çok önemli değil ailede epilepsi öyküsü yoksa emar eeg ile çocuğu yormayalım dedi. Ama benim oğlumda yanakta seğirme şeklimde nöbet olan rolandik epilepsi vardı 5 yıl epik kullandık eeg mizde düzeldi be ergenlikle birlikte geçti. Bu durum kızımın durumunu etkiler mi ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2026 Saat 12:45 |
|
Evet, çocuk boşuna hırpalanıyor!
Kan sayımına bakın (bana göndermediniz)
WBC düşük ise, antibiyotik GEREKMEZ.!! Virüs enfeksiyonu demektir. Malesef artık Tıp Fakülteleri bunlar gibi şarlatan doktorlar yetiştirdikleri için, Devlet hastanelerinde dahi bu saçmalıklar yapılıyor! Onlar da bu sayede, devleti dolandırıyorlar, "Performans" ayağı ile devleti soyuyorlar! Ayrıca, Kan Sayımına bakın. MON değeri yüksek ise; Enfeksiyöz Mononükleoz demektir, viral hastalık olup 5-7 gün ateş yapar. Ateşi olsa bile, ağızdan beslenebiliyorsa, KAÇIN! |
|
![]() |
|
anneoluncx
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2026 Saat 16:26 |
|
https://hizliresim.com/67yh1ut
keşke sadece ben karar versem kaçardım ama ateş hala devam ediyor. o yüzden hastanedeyiz hala yapılan kan sayımları wbc ve mon yok.oğlumun geçen rolandik epilepsisi yapabileceğin bu büyüme etkisine mi
Düzenleyen anneoluncx - 09 Mar 2026 Saat 16:37 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:10 |
|
Ben size KAÇIN dedim. Uzun sürmesi, muhtemelen, Enfeksiyöz Mononükleoz 'a bağlı.
Nadiren hayal görmeler olabilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - Dün Saat 09:13 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|