Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ve kaşıntı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük ve kaşıntı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serpilmeng Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serpilmeng Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ve kaşıntı
    Gönderim Zamanı: 09 Mar 2026 Saat 20:42
Hocam merhaba. 

5,5 yaşındaki oğlumda yaklaşık 1,5 aydır tarif edemeyeceğim bir öksürük var. Bazen nefes alamıyor gibi hızlıca soluk alıyor ve neredeyse kesintisiz öksürüyor. Ateş yok, burnu tıkalı. 
Geceleri geniz etinden dolayı ağzı açık ve horlayarak uyuyor. 

Son 3 gündür gündüz ağzından salya akıyor.

Ayrıca her gün iç çamaşırını değiştiriyoruz. Son günlerde kaşıntısı var. 

Öksürüğünü kaydetmeye çalıştım umarım dinleyebilirsiniz. 

Öksürük bazen çok yoğun oluyor, bazen tamamen geçiyor ama 1 hafta sonra yeniden başlıyor. Yakın zamanda kulak ağrısı için Bactrim kullandırmıştınız.

Bağlantıları var mı bilemiyorum. Ne yapmalıyım, neye dikkat etmeliyim bilmiyorum. Teşekkürler. 

Düzenleyen serpilmeng - 09 Mar 2026 Saat 20:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:23
Bugünden geriye yazdıklarımı okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serpilmeng Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 13:28
Hocam, size yazmadan önce okumuştum. Barsak solucanı olabilir mi? Öyleyse Andazol’u kaç ölçek vermeliyim? Bazı annelere 1 ölçek, bazılarına 2 ölçek ve 3 hafta sonra tekrar verilmesini belirtmişsiniz. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:05
20 kilo altı: 1 ölçek
20 kilo üstü: 2 ölçek. 
Her iki durumda da, 3 hafta sonra tekrar edilir. 
Andazol, tahlil parasından ucuz ve tek kullanımlık olduğu için ilk denenecek tedavi olmalıdır.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serpilmeng Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:06
Teşekkür ederim hocam. Hemen uyguluyorum. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.