Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebekte iştah durumu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebekte iştah durumu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayyse_26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayyse_26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebekte iştah durumu
    Gönderim Zamanı: 5 Saat 1 Dakika önce Saat 21:23
Hocam merhaba. 10 bucuk aylık erkek bebeğim var boyu 74 cm kilosu 8 bucuk. Anne sütü almıyo mama içiyor. Bu aralar zar zor besleniyor önceden cok daha fazla yiyen bebek şimdi 2 3 kasık bile bazen zor yiyor. Böyle olunca bende zorlamamak tiksindirmemek için bazen yemek yedirmiyorum mama veriyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum buna rağmen sürekli vermem mi daha iyi yoksa doğru mu yapıyorum. Mesela sabah kahvaltıda yumurta peynır veriyorum 3 4 kasık yumurta yiyo 3 4 kaşık da peynır bu 10 bucuk aylık bebek için yeterli mi? Öğlen çorba içiriyorum bazen 10 15 kaşık içer bazen 3 5 kaşık. Akşam yemeklerıne genelde et tavuk gibi yemekler bazende ıspanak tarzı şeyler yapıyorum. Ama dediğim gibi bugün 10 kaşık yıyen bebek ertesı gün 3 kasık yiyor ve ne kadar yerse yesın arkasına hemen mama içmek istiyor mama olmadn doymuyor. Çok uzattım kusura bakmayın ama bi yanlışlık var mı hocam ne yapmam veya yapmamam gerek yardımcı olur musunuz. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121732
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 32 Dakika önce Saat 21:52
Yanlış yapıyorsunuz! Daha doğrusu, yanlışı, size bu aklı veren doktora inanmakla yanlış yapıyorsunuz! 
Mama da ne oluyor? Bu ayda NE MAMASI? Siz yemek yapmasını bilmeyen Amerikalı annemisiniz?
1- Günde, en az 600ml kutu sütü/sütlü gıda verin. 
2- Üstüne, evde o gün ne pişti ise, onlardan verin. 
3- Çorbalar; acısız tarhana, Yayla ve beşamel soslu mercimek çorbaları tercih edilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 29 Dakika önce Saat 21:55
Yukarı Dön
Ayyse_26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayyse_26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 15 Dakika önce Saat 00:09
Hocam yemeklerden  veriyorum ama iştahlı sekılde yemiyor. 2 3 kaşık yiyor doymuyor ne yapmam lazım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.