|
Tekrarlayan Strep A |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 6 Saat 17 Dakika önce Saat 13:41 |
|
Bu; "çilek dil" DEĞİL! Burada; sadece "tad papillaları" barizleşmiş,
Kızıl olduğunda; Çilek dil; 2 safhada görülür. 1- "Beyaz çilek" manzarası: Bayaz (paslı) zemin üzerinde kırmızı noktalar vardır. 2- Sonradan oluşan "Kırmızı çilek" manzarası: Kırmızı zemin üzerinde, beyaz noktalar vardır. Kızıl döküntüsü olduğunda, ateş devam eder. Çocuk hasta görünümlü ve mızmız haldedir. Viral döküntülerde; (Kızamık hariç) ateş düşer, döküntü başlar! Genel durumu iyidir. Çocukta hasta hali yoktur.
|
|
![]() |
|
canberkk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 5 Saat 22 Dakika önce Saat 14:36 |
|
Ates var hala hocam az once baktik 38,5 civari.
Kizilsa baska komplikasyonlar olmasin diye tedirginiz oyuzden cok soruyorum antibiotik acisindan.oyuzden size dil resmini ve dokuntuleri gonderdim. Bayram tatili sebebiylede yunanistandayiz suanda doktorada gosteremedigimiz icin ne yapmamiz lazim bu durumda. Kultur negatif Hizli test pozitif Atesin 2. Gununde dokuntuler cikti ates dusmustu suan tekrar 38.5.
Düzenleyen canberkk - 5 Saat 20 Dakika önce Saat 14:38 |
|
![]() |
|
NagihanKY
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 3 Saat 40 Dakika önce Saat 16:18 |
|
Merhabalar, aynı durumu yaşadığımız için belki fikir olur. Benim oğlumda testi pozitif kültürü negatifti. Antibiyotik başladıktan sonra böyle döküntü oldu vücudunda sonra doktoru antibiyotiği kesti ben başka bir doktora götürdüm ve bana viral hastalıkta antibiyotik kullanılırsa vücut böyle tepki verir demişti. Yani kullandığımız antibiyotik gereksizmiş aslında ve döküntüye sebep olmuş.
|
|
![]() |
|
canberkk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 2 Saat 50 Dakika önce Saat 17:08 |
|
Biz hic antibiotik vermedik antibiotik dokuntusu daha once yasadigimiz icin ama kadir beyin yorumuna gore kizilda dokuntu olsada ates dusmez dedi. Suan hem dokuntu var resimde belli olmasada cilek dil iyice kizardi oncesinde beyaz ustu kirmiziydi.Simdi kirmizi ustu beyaz noktalar tarif ettiginiz gibi.Ateste devam ediyor.
Doktorumuzla da gorustuk tek doz deposilin yeterli dedi ama yurtdisindayiz burda yazmiyorlar yanimizda agumentin var sadece.
Kadir hocam agumentin versek 10 gun boyunca sonra turkiyeye donunce deposilin yaptirsak uygun olur mu?Ayrica romatizmal bir risk olusur mu? |
|
![]() |
|
NagihanKY
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 1 saat 6 Dakika önce Saat 18:52 |
|
Çok geçmiş olsun. Zaten strepA pozitif ise en doğrusu tez doz iğne bir ay boyunca hastalıktan tekrar koruyor böylece diğer komplikasyonlardan korkmanıza gerek kalmaz.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|