Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - parazit ilacı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

parazit ilacı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Urazereninannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Urazereninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: parazit ilacı
    Gönderim Zamanı: 9 Saat 9 Dakika önce Saat 11:15
Merhabalar hocam, oğlum 6,5 yaşında. boyu 125 cm civarı ama kilosu 21. Ve bir yıldır aşırı derecede yavaş kilo alıyor bazen aylar geçiyor kilosunda değişim olmuyor. Açıkçası iştahsız hareketli bir çocuk ama hiç yemiyor değil sonuçta az da olsa kilo almasını beklemem yanlış mı? Ara sıra karnım ağrıyor diyor, bazen gece ağzının da aktığını görüyorıö. Ve sık sık boğaz enfeksiypnu geçiriyor yani bir boğazı ağrıypr durumu var. 

1) parazit olabilir mi?
2) Parazit ilacının prospektüsünde ilacın yan etkisi olarak bağışıklığını düşürebilsceği yazıyor, açıkçası ben de kullanöaya korkuyorum. Sürekli de bir boğazı ağrıyor durumu olduğu için iyileşmesini bekleyip mi kullanmalı yoksa boşuna öı endişeleniyorum?
3. Benim de ufak tefek şikayetlerim oluyor denemelik kendime de kullansam sakıncası olur öu yani parazit varsa iyi ama parazit yoksa da boşuna kullanıp vücuduma zarar vermiş olur muyum?
Şimdiden çok teşekkürler🙏

Düzenleyen Urazereninannesi - 9 Saat 8 Dakika önce Saat 11:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 7 Dakika önce Saat 12:17
1- Olamaz!! Bilakis iştahı artar ve o yüzden çok yiyenlere; "-karnında kurt mu var? " denir. 
2- Hangi "parazit ilacından" bahsediyorsunuz?. Bilakis, çoğu parazit ilacı bağışıklık uyarıcıdır.
3- Hiçbir parazit ilacı, gereksiz kullanıldığında zarar veremez! 
Yukarı Dön
Urazereninannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Urazereninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 53 Dakika önce Saat 12:31
https://hizliresim.com/9qrtoqm
 hocam ilacın  prospektüsünden okuduğum bilgi bu.

Peki oğlumun kilo almamasının aebebi ne olabilir, ne yapmam gerekir? Açıkçası yemek yiyen bir çocuk, öğün atlamıyor. Seçici ve çokta yemek yemeyi sevmediği için iştahsız dedim.  Kilo almamasıyla paraziti bağdaştırabilir miyiz? Denememde sakınca yok diyorsanız denemek istiyorum.  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 9 Dakika önce Saat 13:15
O "sınırlama", Karaciğer rahatsızlığı olanlar için. Normal kimseler için değil. 10cm boy fazlası var.
150gram fazlası var. 
İyi beslenen, ama çok hareketli bir çocuk.
Sadece; günde en az 600ml süt/sütlü gıda aldığından emin olun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.