|
Acil hocam |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
esmanurr
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 490 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Acil hocamGönderim Zamanı: 4 Saat 42 Dakika önce Saat 20:54 |
|
Hocam merhaba,
Size bir konuda danışmak istiyorum. 2,5 yaşındaki bir kız çocuğu bugün bize geldi. Yaklaşık yarım saat – bir saat kadar birlikte oynadılar. Bu sırada aynı oyuncakları ağızlarına da aldılar. Çocuğun annesi sabah 1-2 kez kustuğunu, çok ciddi görünmediğini, yemeğini yedirip o şekilde getirdiğini söyledi. Ayrıca bir kez karın ağrısı olmuş, tuvaletini yapmış ama ishal olmadığını belirtti. Ancak bizim eve geldikten yaklaşık yarım saat sonra çocukta hem kusma hem de ishal başladı (2 kez). Hemen alıp götürdüler, şu an acile gidiyorlar, serum vs. takılması gerekip gerekmediğine bakılacak. Ben bu süreçte kustuğu yerleri çamaşır suyuyla temizledim, oyuncakları da sildim. Benim oğlum 11 aylık, kilosu ve boyu normal. Rota aşısını yaptırmıştık. Merak ettiğim konular: * Aynı oyuncağı ağızlarına almaları nedeniyle bu durumu oğluma bulaştırmış olabilir mi? * Bu aşamadan sonra benim yapabileceğim ek bir önlem var mı? * Emziriyorum; eğer ben daha önce benzer bir virüs geçirdiysem, emzirmenin koruyucu bir etkisi olur mu? Görüşlerinizi rica ederim hocam. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 4 Saat 27 Dakika önce Saat 21:09 |
|
Mümkün değil!! İster Rota gibi virüs ishali olsun, ister sıradan ishal olsun, bulaşıcılık; SADECE kaka bulaşması
ile olur.
Mekanizma tersine ÇALIŞMIYOR! |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|