|
Öksürük |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Firuzeko
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 09 Eki 2025 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 277 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: ÖksürükGönderim Zamanı: 10 May 2026 Saat 22:15 |
|
Hocam merhaba
Tatildeyiz, bebeğim 15 aylık sadece anne sütü ile besleniyor. Burada bebe bisküvisini de cok yiyor günde birkac tane (5-6). Yolda oyalanması icin veriyoruz. İki gündür güney italyadayız gelmeden önce de ara sıra öksürüyordu. Simdi de öksürüyor ve arttı biraz kuru kuru öksürüp hapşırıyor arada da. Yanımda bir yek cold mix var. Ne yapmalıyım? Bir hafta daha buradayız korkuyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 May 2026 Saat 22:46 |
|
Korkmayın!
Daima ateşi olduğunda, diline bakın, dili pembe ise antibiyotik gerekmez. Gece; yastığına, gündüz yakasına 2 damla ColdMix damlatın. Sadece benim dediklerimi uygulayın. Çok soğuk ortamlara sçıkarmayın. Günde;5-6 "bebe bisküvisi" nin bir zararı olmaz. Bu miktarın üstüne çıkmasın. |
|
![]() |
|
Firuzeko
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 May 2026 Saat 22:59 |
|
Ateşi olmadı hocam çok sükür. Tamamdir. Cold mix kullanayım. Bir de kettle buldum odada su kaynatıp koyacagım gece. Yanımda serum fizyolojik de getirmistim burnunu yıkıyorum. Bolbol emziriyorum. Soguk havada kalırsa daha cok kurur değil mi bogazı hocam tamamdır. Cok tesekkur ederim.
|
|
![]() |
|
Firuzeko
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Saat 26 Dakika önce Saat 00:10 |
|
Tekrar merhaba hocam
Oksurugu yok denecek kadar aza indi tavsiyenize uyduk. Sağolun varolun tekrar tekrar. Bir sorum daha var. Genelde oluyor yine oldu. Sehir veya ulke degisince ishal gibi oluyor kakası cıvıklaşıyor. Bu neden olur önlemek icin bir sey yapılabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 3 Saat 45 Dakika önce Saat 08:51 |
|
Bazı "yerel" virüsler sebep olabiliyor!
Amerika'da, bilhassa Meksika'ya gidenlerde görülen ishallere; " Travelers' diarrhea" " Montezuma'nın laneti" gibi isimler takılmıştır. Bizde de eskiden, Antalya'ya gidince ishal olanlara; "-Keçi eti yemişsinizdir, ondan olur!" derlerdi. Halbuki, içme suyu olarak kullanılan "kuyu sularının", kanalizasyon ile kirlenmesi sonucu oluyordu! Artık görülmüyor. Zamanla o mikroplara bağışıklık gelişince bu durumlar görülmez.
|
|
![]() |
|
Firuzeko
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 1 saat 60 Dakika önce Saat 10:36 |
|
Tamamdır hocam cok tesekkurler
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|