Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kriptik tonsilit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kriptik tonsilit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anneoluncx Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 283
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kriptik tonsilit
    Gönderim Zamanı: 17 Saat 18 Dakika önce Saat 00:39
https://hizliresim.com/dijbslu
iyi akşamlar değerli hocam 3 yaşında kızım salıyı çarşambaya bağlayan geceden beri geceleri ateşleniyor çarşamba akşam acile gittik hiçbirşeyi yok dediler . o günden beri gündüz hiçbirşeyi yok keyfi yerinde gece ateşi çıkıyor. ama bu gün gündüzde ateşlendi artık 5. gün ve gündüzde ateşi çıkınca acile gittik tekrar kriptik tonsilit diye antibiyotik verdi doktor . 2 gecedir geceleri birden uyanıp ağlıyor inilti tıslama  var boğazına bişey takılmış zor nefes alıyormuş gibi ağzını açıyor boğuk kesik öksürük oluyor . Onun dışında ağzı kokmuyor dili pembe . Grip şikayetleri yok. Ama 5 gündür neden ateşi devam ediyor gerçekten tonsilit mi oldu .? İlaçları vereyim mi
Bu arada geçen pazar başlayan ses kısıklığı boğza ağrısı  ve yutkunurken aşırı derecede ağrı vardı ben de . bu gün daha iyiyim şükür . Acaba benden mi bişey geçti.?

Düzenleyen anneoluncx - 16 Saat 57 Dakika önce Saat 01:00
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 27 Dakika önce Saat 09:30
Viral enfeksiyon. Diline bakın!!! Dili pembe ise, grip demektir.
O antibiyotik de, sırf çeneniz kapansın diye verildi! 
Niye yazılarımı okumuyorsunuz? 
Ateş olduğunda diline bakın!!! Dili pembe ise antibiyotik vermeyin. Viral enfeksiyon demektir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 18 Dakika önce Saat 09:39
hocam zaten sürekli sizi okuyorum o yüzden ilaçları almadım size sordum ateş neden bu kadar uzun sürdü hocam peki ? 2 ay önce havale geçirdiği için ateşten korkuyoruz biraz. 
peki benden geçmiş olsbilir mi ?
(Ben deki özellikle yutkunurken boğazımı bıçak keser gibi bir acı oluyordu ve ses kısıklığı )
sabah özel çocuk doktoruna gittik tekrar viral bir enfeksiyon geçirmiş üstüne secondet bakteriyel enfeksiyon eklenmiş dedi sağ bademcikte kriptik tonsilit ve sağ kulakta otit var solda da küçük bir kızarıklık var oradada başlamış dedi augmetntin es  600 günde iki 400 ml ve iliadin burun spreyi verdi. Ne yapmalıyım şimdi kullanayım mı bu ilaçları

Düzenleyen anneoluncx - 6 Saat 13 Dakika önce Saat 11:44
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 42 Dakika önce Saat 13:15
1- Ateş, zararlı değildir. Türk doktorlarının palavralarına kanmayın. Ateş ile ilgili yazılarımı okuyun.
Ateş; vücudun en önemli savunma mekanizmasıdır.
2- Her virüs farlı sürelerde ateş yapar. Enfeksiyöz Mononükleoz; 5-7 gün arası ateş yapar.
Dili pembe olduğu sürece isterse 10 gün ateş olsun. 
3- Kulakta "zar kızarıklığı" olsa, çocuk ağrıdan yeri-göğü yıkardı! 
Bu konudaki yazımı da, yazarlar kısmındakji listemden okuyun.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 18 Dakika önce Saat 15:39
orta kulak iltihabı tedavi edilmezse menenjite kadar yol açar diye duymuştum aynı şekilde kriptik tonsilit romatizmalar hastalıklara yol açabilir diye  o yüzden hocam size danışmak istedim . geceleri hep aynı kulak üstüne yatmak istiyor ağlayarak uyanıp arada elini kulağına götülüyor bu belirti olabilir mi. bir de tıkanıp horluyor iliadin sprey işe yarar mı?
.o zaman hiçbir ilacı vermiyorum değil mi hocam . ???

Dediğiniz gibi enfeksiyoz monolükleoz muhtemelen benden geçti . ben de ateş olmadı ama tam bir hafta ses kısıklığı ve boğaz ağrısı ve yutkunurken aşırı ağrı oldu . 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.