Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ishal halsizlik devam ediyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma ishal halsizlik devam ediyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma ishal halsizlik devam ediyor
    Gönderim Zamanı: 8 Saat 20 Dakika önce Saat 14:30

Merhabalar hocam,

Oğlum 20.11.2014 doğumlu, 47 kilo Dün tüm gün sabah bir kaşarlı sucuklu tost, bir yumurta, 1 kase erik, 3 büyük salatalık, bir dilim kek yedi. Akşamda aç karnına tekrar yeşil erik yedi. Dışardan birşey yemedi ve hepsini iyi yıkamaya çalışırım hep. Erik çok seviyor sanırım fazla yedi ve yatma vaksi saat 22 gibi karnım ağırıyor dedi midesini göstererek. Dik yatırmaya çalıştım. Gece ikide uyandı ve lavoboya gidemeden yatakta kustu tüm erikler dışarı çıktı. Sabah yediği sucuk taneleride vardı içinde. Ben kustu rahatladı dedim ama sonra tekrar kustu. Kustuktan sonra yüzünde döküntüler oluştu. Çok öğürdü durduramadı. Vücudunun başka yerinde döküntü yok sadece boyun ve yüzde. İlk kez böyle birşey gördüm daha öncede gıda zehirlenmesi oluyordu hiç dra götürmedim ama kusunca rahatlıyordu ama bu kez yüzünde reeimdeki gibi döküntü oldu. Tekrar su vermeye çalıştım verdikten bir dk sonra midem bulanıyor dedi tekrar kustu bu sefer yeşil safra kustu, tekrar su verdim yine kustu. Ama çok da halsizdi ayakta duracak hali yoktu. Sürekli midem ağırıyor bulanıyor dedi. Bir kez de sulu kaka yaptı tüm gece. Dün sabahda uyanır uyanmaz sulu kaka yapmıştı önceki gün yine erik yemişti. Suyu bile içemeyince sürekşi halsiz olunca korktum dra götürdüm. Kan verirken hemşire kanı zor akıttı. 

Aşağıdaki Test sonuçları serum almadan önceki kan sonuçları hocam. Dr 4 kez kusup bir kez kaka yapınca 1 l yani 2 paket laktatlı serum verdi kilosuna göre. Hızlı vereceğim dedi çünkü çok halsizdi. Birde serumdan önce damar girişine serum fizyolojik ve mide bulamtısı kesici bişey verdiler. İlk pakette keyfi yerine geldi ama ikinciyi alırken üşüyorum dedi biraz keyifsizlendi. Serum bitince çiş yaptı. Arabada eve gelirken hafif dik poziayonda uyudu yarım saat ama boğazında damarı çok hızlıydı onu farkettim. Birde hastaneden çıkarken nefes nefeseyim diyordu yürürken keyifsizdi. Eve geldik yine çiş yaptı. Üşüyorum dedi. Uyudu yine. Nefesi hızlı ama öksürük falan yok. Ateşine baktım 37.4 koltuk altından. Parmaktan nabzı uyurken 110 oksijen 93-94. Hala keyifsiz ayağa kalkmak istemiyor. 

Hocam 

• oğlum ne geçiriyor anlamadım, viral birşey mi var yoksa fazla erik salatalık mı yaptı anlamadım ilk kez buladar kötü oldu.Hep evde aylatıyorduk bu kusmaları.
  • Laktatlı serum fazla gelmiş olabilir mi ondanda korktum. Çünkü birinci pakette iyiydi ikincide üşüyorum deyip keyifsizleşmeye başladı. Böyle bir durum varsa nasıl anlarım
  • Nabzı neden hala yüksek serumdan mı yoksa enfeksiyon var ateşi çıktı ondan mı?
  • Dru tekrar aradım uyusun dinlensin serumu kilosuna göre verdim fazlasını atmaya başlamış zaten çişle dedi
  • Yüzündeki döküntüler geçecek değil mi? Önemli birşeyin mi göstergesi sizce
Buarada birinci paket serum sonrası biraz ekmek muz yedi ve su içti. Şuan kusma yok sadece ateş, baş ağrısı ve nabız yüksek uyuyor sürekli. Ayeş düşürücü versem olur mu

https://hizliresim.com/34vnl9m

https://hizliresim.com/877mwdl

https://hizliresim.com/oddv4f8

Yardımlarınızı rica ediyorum hocam. Uzun oldu notlar kısmında yazdım kusuruma bakmayın lütfen

Saygılarımla

Düzenleyen envberna - 5 Saat 6 Dakika önce Saat 17:44
Yukarı Dön
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 450
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 1 Dakika önce Saat 15:49
Geçmiş olsun hocam yazana kadar döküntülerle ilgili yazmak istedim, döküntü ile ilgili içiniz rahat olur belki biraz, o döküntü kusma anında ıkınmaya bağlı basınçtan oluyor peteşi diyorlar bi kaç güne geçiyor.

Düzenleyen NagihanKY - 6 Saat 56 Dakika önce Saat 15:54
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 6 Saat 8 Dakika önce Saat 16:42
Çok sağolun Nagihan hanım, ilk kez olunca çok korktum. Birçok kez kusma vakası yaşadık bu sefer sanırım daha da zorlandı çıkarırken

İyi günler dilerim
Sevgiler
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 30 Dakika önce Saat 17:20
Rica ederim, her zaman olmuyor, olunca baş ve boyun kısmında oluyor muhtemelen zorlanmıştır. Şifalar dilerim 🙏🏻
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122739
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 34 Dakika önce Saat 19:16
1- Evet, kusma esnasında yüze hücum eden kanın basıncı ile kılcal damarlarda çatlama sonucu bu şekilde
 "peteşiler" olur.
2- Bir şekilde mikroplu gıda yemiş. Vücut kendini korumak için kusma yapar.
3- Bakteriel enfeksiyonlarda; önce kusma olur, sonra kusma geçer ishal başlar!

Sakın hiçbir ilaç kullanmayın. Rahatsızlığı Serum miktarı sonucu değil, serumun hızlı verilmesi sonucu olur.
Böyle doktorlardan UZAK durun. Bu şekilde kaç hasta Serum sonrası vefat etti! Hala akıllanmadılar. 
Hiç gerek yoktu! 
Serum; kusma ve ishalin aynı anda olduğu, VİRAL ishallerde gerekli olur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 3 Saat 31 Dakika önce Saat 19:19
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 31 Dakika önce Saat 19:19
Hocam şimdi ateşi niye var ateş düşürücü ilaç vereyimmi başım ağırıyor diyor? Hızlı verdiği için kötü birşey olsaydı şiödiye kadar olurmuydu? Ne yapmam lazım hala ateşi var başı ağrıyor, tehlikeli bir durum yok değil mi hocam şu saatten sonra birşey olur mu? Çok tesirgin oldum bu gece yine ıyku yok

Düzenleyen envberna - 3 Saat 27 Dakika önce Saat 19:23
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122739
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 28 Dakika önce Saat 19:22
Kusma ve ishal durunca, mikroplu gıdalar atılamayınca, ATEŞ çıkar.
Bunun hiçbir zararı yoktur.
Muhtemelen, o Serum ile birlikte kusma durdurucu ilaç verilenlerde olur. 
Hazmı kolay (ağzı neyi severse) gıdalar yedirin. İshal cıkınca ateş düşer.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 49 Dakika önce Saat 20:01
Hocam gerçekten çok doğru bilgiler veriyorsunuz. Geçenlerde bizde kusma ishal olduk doktora gidip serum ve ilaç alanlar hala tam olarak düzelmiş değil. Ben hiç bir şey kullanmadım 2 günde hastalık bitti. 4 aylık bebeğim de oldu o çok daha kolay atlattı. O kustu ben emzirdim; içtikçe kusuyordu midesindeki mikrobu bir an önce atsın diye emzirdim. Mide bulantısını kesip mikrobu, bakteriyi her neyse içerde bıraktırıyorlar hastalık uzayıp gidiyor. Aslında söylediğiniz gibi mantık çok basit; çıkardıkça temizlenecek. Hastalığı bastırmak nasıl bir akıl..

Düzenleyen NagihanKY - 2 Saat 48 Dakika önce Saat 20:02
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.