|
Antibiyotik sonrası ateş |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Cerenmsl
Üye
Kayıt Tarihi: 08 Mar 2025 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Antibiyotik sonrası ateşGönderim Zamanı: 25 May 2026 Saat 18:44 |
|
Hocam merhaba.
6,5 yaş 23 kg 124 cm. 8 Mayıs günü kızımda ses kısıklığıyla başlayan bir hastalık durumu oldu. Önce genzi doldu sonra öksürük başladı . Öksürük sabah ve yatarken artıyordu gün içinde iştahı enerjisi hep iyiydi. Ateş olmadı . 10 gün kadar sonra öksürük hiç geçmeyip artma eğilimine girince doktora götürdüm . Doktor hafif bronşlarının daraldığını söyledi. Ama genel durumu iyi olduğu için burun temizliği vs geçirmeye çalıştık. Yine geçmeyince ve geniz eti büyümüş gibi gece horlama ve sabah akşam öksürüğü artınca tekrar doktora gittik . Bu sefer 3 gün azitro kullandık . Azitro sonrası hemen saba ve akşam öksürükleri azaldı burun tıkanıklığı geçti . Biz tam iyileşti diye düşünürken azitro bitiminden 1 gün sonra ateş başladı . 39 derece civarı . Acile gittik akciğer filmi temiz , kan testlerinde lökosit hafif yüksek ama crp düşük olduğu için antibiyotik vermedi tekrar doktor . Solunum panel testi de yapıldı ve negatif çıktı hepsi . Doktora sonuçlar için ulaşmaya çalıştım ama bayram dönemi olduğu için ulaşamadım . Kızımın ateşi devam ediyor . Kan sonuçlarını ekliyorum. Antibiyotik kullanımı ilgili size çok güveniyorum. Lenfosit 4,4 Lökosit 15,6 Nötrofil 10 Trombosit 445 Bunlar referans dışı değerler Crp 2'den küçük çıkmış .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 May 2026 Saat 20:02 |
|
Yenisiniz galiba!! Yoksa bu kadar yanlışı yapabilmiş olmanız çok zor! Yüzbinlerce kere, nerede ise HERGÜN
anlatıyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dili pembe ise antibiyotik gerekmez.
|
|
![]() |
|
Cerenmsl
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:15 |
|
Hocam tekrar merhaba
Aslında yeni değilim sizin eski takipçinizim ama diğer annelerin de dediği gibi aile büyükleri , eş vs yönlendirmeleri ile yanlış adımlar atıyoruz . Kızım bu sabah mide bulantısı ve kusma ile uyandı . Ateşi sabah düşmüştü ama kusmayla beraber dirençli ateş tekrar başladı . Bir yudum su bile içse çıkardığı için hastaneye gittik . Serum takıldı kan alındı . Crp 4 , Lökosit 18,8 , Nötrofil 14,9 , trombosit 14,9 çıktı referans dışı olarak . Viral enfeksiyon denilerek eve gönderildik . Ateş düşürücüden 4 saat kadar sonra ateşi yine arttı. Bu arada nabzı da 165 çıktı hastanede , sonra en fazla 125 e kadar düştü . Ateşte en fazla 38 e kadar düştü. Antibiyotik ya da herhangi bir tedavi başlamadı. Kızıma e nabızdan baktığımda hastanede seruma ondaren ampül eklenmiş gördüm. Bulantısı serum sonrası geçmişti yeniden başladı . Ne yapsak böyle beklesek mi yoksa birşey kullanmak gerekir mi diye düşünmekten çaresiz hissediyorum. Hastanelerde Türk doktor bulmak bile çok zor .
|
|
![]() |
|
Cerenmsl
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:15 |
|
Bu arada dili paslı değil hafif beyaz bir tabaka var sadece . Ağız kokusu var ama sanıyorum ki o da susuzluktan
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Saat 11 Dakika önce Saat 09:21 |
|
Serum ve Kortizon!! Tipik şarlatan doktor uygulaması! Zaten başka da bir halt bilmezler.
Mutlaka göz boyamak için böyle sahtekarlıklara bayılırlar. Neymiş!!! "Şıp diye tedavi etmişler"! Tabi, verdikleri ilaçların etkisi geçince hastalık kaldığı yerden devam etti.SAKIN, ne Serum, ne ilaç!! Hiçbir şey yapmayın. Kendiliğinden, çok daha çabuk iyileşir. Viral hastalıklar, ortalama 4-5 gün ateş yaparlar. Ama bana kalırsa, viral enfeksiyondan ziyade, yediği bir gıdadan mikrop kapmış. İshal ve kusma ile bu maddeleri atınca iyileşecek.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|