|
İlk regl |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
amara
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: İlk reglGönderim Zamanı: 5 Saat 14 Dakika önce Saat 12:31 |
|
Değerli Kadir hocam., bayramınız mübarek olsun. Hayatımızda olacağınız nice nice bayramlar olsun.
Kadir hocam , 2013 Mayıs doğumlu ikiz kızlarım (154cm-156cm). 156 cm boyu olan kızım bugün ilk reglini oldu. Çok korktu ve ağladı. Boyum uzamayacak diye. Bugüne kadar günlük en az 500 ml süt yanında 1 dilim kaşar peyniri tukettiler. Uzamalari yaklaşık olarak ne kadar olur? Kendisi sormamı istedi. Sizin bu konudaki fikirlerinizi okudum ve biliyorum. Ama kızım telaş etti. Ben kendim ne yapabilirim bundan sonra? Kendimi çok acemi hissettim. İyi ki varsınız. Cevaplarınız hepimiz için çok önemli
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 4 Saat 38 Dakika önce Saat 13:07 |
|
" Boyum uzamayacak diye. "!!
Böyle bir şey YOK! 21 yaş bitene kadar uzayacak. O lafın aslı; " Harp, doğal afet, fakirlik gibi zorunlu durumlarda, kötü beslenme sonucu, büyüme durursa ve ölüm oranları artıyorsa, nesil soyunu devam ettirebilsin diye erken ergenlik olur. Ayrıca bu gibi dönemlerde kız doğum oranı da artar! D vitamini ve süt/sütlü gıda almaya devam! En azınden her sene 1 ampul Dvit3 içsin. Hiç güneş görme imkanı olmuyorsa, 6 ayda bir içsin. Ayrıca da, bu aylarda olan adetler, "hakiki" adet değillerdir. Ovulasyon, yani yumurtlama yoktur, adet görme zamanları ve süreleri devamlı değişkenlik gösterir, ayrıca da ağrısızdırlar. Hakiki adetler başladığında, ağrılı ve muntazam adetler olacak. Sabit Forum kısmında (2. sayfa) "Erken ergenlik" yazımı okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 34 Dakika önce Saat 13:11 |
|
![]() |
|
amara
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 3 Saat 19 Dakika önce Saat 14:26 |
|
Allah razı olsun hocam. Bizim için çok kıymetlisiniz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Hemen yazıyı kızıma okutuyorum. Büyük ihtimalle gerçek adet için de vaktimiz var. Ben elimden geleni yapacağım
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|