Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 459
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vit
    Gönderim Zamanı: 5 Saat 13 Dakika önce Saat 12:49
Merhabalar,
5 aylık kızım için D vitamini olarak ocean 400 kullanıyorum. En sonki kontrolde bıngıldak için olması gerekenden biraz büyük denildi damlayı 4-5 damla olarak ver dedi. Fısfıs olarak kullanıyordum aslında 1 fıs sıkıyordum. 1 fıs 400e eş değer oluyor hocam. Damla olarak da verirsem; 3 damla bir fısa eş dedi doktor. Bende damla olarak bi gün 4 bi gün 5 damla şeklinde veriyorum bi süredir. Bu şekilde doğru mu ilerliyoruz hocam aklıma takıldı?

Düzenleyen NagihanKY - 5 Saat 10 Dakika önce Saat 12:52
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122915
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 28 Dakika önce Saat 13:34
Saçma sapan işler. İlk defa 2 yanlış 1 doğru olmuş! 
1- "Damla" NE???? Üstünü okuyun. 1 damlası 400 ünite ise, 3 damla verin.
2- Günlük 1000ünite civarında vermeniz gereklidir. 
3- 400 ünite; bütün süt ve sütlü gıdalara D vitamini katkısı yapılan gelişmiş ülkeler için geçerlidir.
Tıp kitaplarında bu yüzden günlük 400 ünite derler. 
4- Bıngıldak ile D vitamini orantilanamaz. D vitamin zehirlenmesinde bıngıldak küçülür.
Yukarı Dön
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 459
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 56 Dakika önce Saat 15:06
Hocam içinde hem fısfıs başlığı hem damlalık başlığı var. Fısfısın 1 pufu 400IU, damlalığı kullanınca da 3 damla 400IU denk geliyor. Yani 1 puf 3 damlaya eş değer. Ben 4-5 damla veriyorum.
6 damla 800IU
Ben en fazla 5 damla veriyorum o zaman az vermiş oluyorum sizin dediğinize göre 7-8 damla vermem gerekiyor.

Düzenleyen NagihanKY - 2 Saat 47 Dakika önce Saat 15:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122915
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 45 Dakika önce Saat 16:17
O yazının bir fotografını gönderebilirmisiniz? 
Veya adını yazın ben bakayım. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.