|
İdrar yapamama |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Zeynep33
Üye
Kayıt Tarihi: 01 Mar 2021 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 100 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: İdrar yapamamaGönderim Zamanı: 7 Saat 13 Dakika önce Saat 10:23 |
|
Merhabalar hocam 3 yaş 9 aylık kız çocuğum idrarını çok geç yapıyo tuvalet eğitimi henüz yok mesela gece 11 de bezini değiştiriyorum sabah kalkıyorum kuru öğleden sonra yapıyo çişini mesela evel gün akşam 6 da yaptı dün öğleden sonra 3 te yaptı ilk çişini, sonraları yatana kadar 2 saatte bir yapıyo ama ilk çişini çok geç yapıyo bir de kabızlık var hocam genelde ondan olabilirmi bu durum tane tane yapıyo dışkısını bir de sabah kalkıyo kızım hemen yemek yemeyi genelde öğleden sonra başlıyor yemek yemeye ama hocam bir çocuğun en azından öğlene kadar 1 kez çiş yapmaso gerekmezdi? Kafayı yicem bana bir yol gösterin doktora hangi bölüme gitmeliyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 4 Saat 30 Dakika önce Saat 13:06 |
|
1- Böbrek hastalığı olsa; ayaklarda ÖDEM olur. Ödem var mı?
2- HER YAZ, sizin gibi onlarca anne bu soruyu sorarlar. Sıcak havalarda bebeğin yaptığı idrar bezinde kuruyabilir. 3- Su teklif ettiğinizde, içiyorsa, istediği kadar içirin. İçmiyorsa, zatem bir eksiklik yoktur. 4- Tek kat ince bir giysi giydirin. Başı terliyorsa, Klima veya vantilatör kullanın. Kabızlık için; yağ ve şeker oranlarını arttırın. Pirinç, patates, Muz vermeyin düzelince az miktarlarda kontrollü şekilde verin. Kayısı, erik, kiraz yedirin. |
|
![]() |
|
Zeynep33
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 4 Saat 23 Dakika önce Saat 13:13 |
|
Hocam ödem yok ayaklarda gece 11 de yaptı idrarını az önce 12 de çok az yaptı aşırı az peki bu durum normal mi 13 saat sonra idrar yapması ve çok az?
|
|
![]() |
|
Zeynep33
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 4 Saat 14 Dakika önce Saat 13:22 |
|
Hocam bir de hangi arkadaşıma sorsam çocuğu olan Sabah kalkınca tuvaletini yapıyor diyorlar benim kızım yapmıyor hocam gece 11'de çiş yapıyor öğleden sonra üçe dörde kadar yapmıyor inanın üzüntüden ağlıyorum Çok kötü şeyler yazıyor böbrek hasarını yol Açabilir yazıyor hocam Bu durumun nedeni ne bezine bakıyorum bezinde çiş yok Siz buharlaşıyor demişsiniz ya hiçbir şekilde bezi bembeyaz öğleden sonra yapmaya başlıyor çişini
Düzenleyen Zeynep33 - 4 Saat 8 Dakika önce Saat 13:28 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 3 Saat 53 Dakika önce Saat 13:43 |
|
Ben ne dedi isem odur.
|
|
![]() |
|
Zeynep33
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 3 Saat 51 Dakika önce Saat 13:45 |
|
Hocam siz ne dediniz anlayamadım sorun yok mu diyorsunuz yani 12 saatten fazla sürede çocuk idrar yapmıyor Bu normal mi Lütfen sorularımı açık cevap verin hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 1 saat 20 Dakika önce Saat 16:16 |
|
SORUN YOK!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|