Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 yaş reflü ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2 yaş reflü ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Svgsvg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Svgsvg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2 yaş reflü ?
    Gönderim Zamanı: 18 Saat 16 Dakika önce Saat 00:18
Merhaba hocam oğlum iki yaşında ve emzirmeden sonra bebekliğinde gazını çıkarırken boğulma sesi gibi ses çıkarıyordu her seferinde nefessiz kalması çok korkutuyordu. 1 yaş olunca geçer dendi. O boğulma hissiyatı geçti ama huzursuzluğu geçmedi. Ve uykusu hep çok kötüydü uykuya geçse de çok çabuk uyanıyor ve çığlıkla ağlayarak uyanıyor.  1.5 yaşta emzirmeyi gece beslenmesini bıraktım. Dişlerini fırçalamamıza rağmen nefes kokusu özellikle sabahları çok oluyor, gece yatarken kafasını hep yukarı doğru kaldırıyor. Artık uykusuyla ilgili çok zorlanıyoruz hem çocuğum hem ben. Ama bişeylerin yolunda gitmediğini görüyorum bir sıkıntısı olmasa geceleri bu kadar ağlayarak bağırarak uyanmazdı. Ve bu geçmedi. Aşırı derecede su içen bir çocuk. Özellikle hastalandığı zaman grip ya da öksürük tarzı bi hastalık geçirdiğinde hırıltısı çok oluyor ve hastalık geçse de hırıltısı uzun süre devam ediyor. Ağız kokusu ve başını kaldırması ve sürekli ağlayarak uyanması beni artık reflünün geçmediği konusunda şüphelendirdi. Bunun için herhangi bir tedavi verilmedi. Geceleri uyandığında da karnının ağrıdığını söylüyor  reflüden dolayı midesi ağrıyor olabilir mi ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 123395
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 9 Saat 13 Dakika önce Saat 09:21
Bunları söyleyenler; "Karga'dan başka kuş, yemek borusu hastalıklarından da reflü'den başka hastalık"
 bilmezler.
Bu şikayetler, Refüden ziyade; yemek borusunda bir darlık veya spasm olması durumunda olur. 
Diğer bir sebep de, Reflü'den farklı olan, "Regurjitasyon" olayıdır. 
Bunlar için de, ilaçlı yemek borusu Röntgeni gerekir.  

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.