|
Kafa yaralanması |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
asneti
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kafa yaralanmasıGönderim Zamanı: 20 Saat 18 Dakika önce Saat 13:31 |
|
Merhaba hocam bir ay sonra nasipse 7 yaşına girecek oğlum dün topun ayaklarının altından kaymasıyla başının üstüne betona düşmüş kaldırımın kenarı ya da bir taşa mı geldi bilmiyorum ama kafası çok ciddi kanamış. Sırtı hep kan oldu boydan boya. Pansuman yapılsın dikişe gerek var mı diye acele ile revire götürdüm. Dikişe gerek yok ancak mutlaka tomografi çektirin hastaneye gidin dediler. Ben de bu yaşta o kadar radyasyon alması iyi değil takip etsek olmaz mı dedim. Israrla bana 8-10 saat sonra da ortaya çıkabilir nasıl risk alacaksınız çok şiddetli düşmüş hastaneden tomografi istemeseler bile siz gidip özel bir yerde çektirin diyerek beni çok korkuttular. İki çocuğum var bu yaşa kadar sizin makalelerinizi yazılarınızı okuyarak biraz da kendim araştırarak bu yaşlarına bir kaşık dahi ilaç içmeden getirdim. Her şeyi araştıran, kurcalayan ben gerçekten basiretim bağlandı sanki. Devlet hastanesi aciline götürdük hiçbir muayene yapılmadan direkt tomografi istediler. Maalesef çektirdim tomografiyi. Hiçbir şey çıkmadı tabiki. Ancak dünden beri içim içim yiyor hocam, videolar izledim makaleleri okudum tek bir tomografi bile %24 beyin ve kan kanseri riskini artırıyor diye bir sürü yazı gördüm. O yüzden bu vicdan azabı ile bu korkuyla nasıl yaşayacağımı düşünmeden edemiyorum. Her şeye bu kadar titizlenen ben nasıl buna izin verdim çocuğuma nasıl böyle bir şey yaptım çok üzülüyorum. 2 sene önce de bir ya da iki kere ayak röntgeni çekilmişti düz tabanlıktan dolayı. Başka hiçbir ilaç, görüntüleme vs bir şeyi olmadı bu yaşına kadar. Çocuğumu çok mu riske attım hocam? Benim tiroid kanseri geçmişim var. Çok üzülüyorum. Sizin fikirlerinize çok önem veriyorum Ne olur bana bir yol gösterin çocuğum için Bu konuda yapabileceğim. Alabileceğim bir önlem var mıdır :((((
Düzenleyen asneti - 20 Saat 4 Dakika önce Saat 13:45 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Saat 28 Dakika önce Saat 14:21 |
|
1- Öncelikle, sabit Forum kısmındaki; "çocuğuma tomografi" yazısını okuyun.
Bu şekilde acil tomografi isteyenler ya cahil, ya da şarlatandırlar! 2- " tek bir tomografi bile %24 beyin ve kan kanseri riskini artırıyor diye " Bunu yazan salaklar,Tomografinin nasıl çalıştığından haberleri bile yoktur. Tomografi cihazında; Röntgen ışınlarını salgılayan parça bir hat üzerinde devamlı hareket halindedir. Normal Röntgen çekiminde olduğu gibi SABİT DEĞİLDİR! Bir hat üzerinde gittikten sonra, bu hat eğilerek tekrar tarama yapar bu yüzden bir hücreye düşen Röntgen ışın değeri, bir Akciğer Röntgeni'nkinden çok daha azdır. Tek zararı kesenize oldu! Görüntüleme cihazları ile ilgili yazımı da okuyun. |
|
![]() |
|
asneti
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Saat 32 Dakika önce Saat 17:17 |
|
Hocam devlet hastanesinde çekildi tomografi. Yazılarınızın hepsini okudum.
Cevabınız için çok teşekkür ederim dilerim hiçbir zararı olmamıştır tomografinin.
İyi ki varsınız, iyi çalışmalar hocam.
Düzenleyen asneti - 16 Saat 23 Dakika önce Saat 17:26 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|