Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerjik bronşit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerjik bronşit

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
helin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 268
Mesajın Direkt Linki Konu: alerjik bronşit
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2010 Saat 21:11

merhabalar hocam

7 aylık bi oğlum.iki aylıkken başlayan hırıltılı hışıltılı bi nefes alış verişi vardı.doktora götürdük burnu tıkalı zamanla geçer dedi.okyanus suyu verdi ama oğlum da değişme olmadı.bu arada oğlum faranjit ve larenjit geçirdi.en son bi ay önce burun tıkanıklığı grip belirtileri  burun tıkanıklığı ve öksürük nedeni ile doktora götürdük grip dediler ve bricanly ile peditus verdiler.burun akıntısı çok uzun sürdü ve öksürük geçmedi.hatta bi gece boğulurcasına uyandı.özellikle sabaha karşı başlayan boğulurcasına balgamlı bi öksürüğü vardı.doktor alerjik bronşit dedi.ventolin pulmicart sıngular pediyatrik verdi.dikkat etmeliyiz astıma çevirmesin dedi.kronik hale gelme olasılığı çok yüksek mi?doktorumuz 2-2,5 yaşına kadar sürer ama geçici bi durum düzelir dedi.moralim bozuk.gerçekten düzelir mi yoksa astıma çevirebilir mi
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Şub 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 23:59
oğlunuzun problemi  bence  akciğer  ile  ilgili  değil.  Daha  çok  üst  solunum  yolu  enfeksiyonu  sonrasında  olan  problemler  gibi  görünüyor.  allerjik  bronşit  diye  bir  tanım yok.   ayrıca  hiç bir  akciğer  hastalığı  astıma  dönüşmez.  Astım  ayrı  bir  hastalıktır.  Bu  yaşlarda  çocuklar  sık  viral  enfeksiyonlar  geçirirler.  Bundan  dolayı  da  hırıltılı  solunum  şikayeti sık  görülür.  Muhtemelen  bu  geniz  akıntısı  düzeldikten  sonra  şikayeti  kalmaz.  Ancak  antibiotik  tedavisi  kullanması  gerekebilir  eğer  bakteriyel  bir  enfeksiyonsa.  Son  doktoprunuzun  verdiği  tedaviyi  kullanın  ancak  şikayetleri  geçmiyorsa  tekrar  doktora  başvurun.  Bunlarla  ilgili  moralinizin  bozulmasına  gerek  yok.  Astıma  dönme  gibi  bir  husus  sözkonusu  değil.
Yukarı Dön
heryilmaz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 28 Eki 2008
Konum: orada bi yer
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 791
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 15:07
iyi günler hocam
oğlum şu an 9 aylık 2-3 ay kadar önce geçmeye gece öksürüğü nedeniyle doktora götürdük (tıkanacak derecede) dr.umuz bronşit olduğunu söyledi şurup içemediği için vent. ve pulm.u nebul olarak 15 gün kadar kullandık. bir süre sonra bu durum yine tekrarladı .dr.umuz ailede astım hastadı olduğu için bizden m-test istedi ve yaptırdık. son kontrolde ev tozu, çimen ve fıstığa alerjisi olduğunu söyledi.şimdi singul.. günde bir tane kullanıyoruz. 
 izlediğimiz yol doğru mudur? 
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Şub 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 21:18
bebeklerde bu tip öksürükler  astım, bronşiolit  gibi  nedenlerle  olabileceği gibi  sıklıkla reflü  nedeniyle  de  olur.  özellikle  bu öksürük  gece  oluyorsa  reflüyü düşünmek  gerekir.  bebekler için  reflü  yastıkları  vardır  bunları  kullanabilir  veya  bebeğin   arkasını  yastıklarla 30  derece  gibi  bir açı oluşturacak  şekilde destekleyebilirsiniz.  Eğer  mevcut  nebül  tedavisiyle  şikayetleri  dü<eliyorsa tanı  büyük  bir  ihtimalle  doğrudur.  singulair de  doğru  bir ilaç.  geçmiş olsun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.