Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kendinden büyüklerle oynamak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkendinden büyüklerle oynamak

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
musta Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
Mesajın Direkt Linki Konu: kendinden büyüklerle oynamak
    Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2010 Saat 04:51
Kızım 28 aylık. Her gün oyun parkına çıkarıyorum. Yaşıtlarıyla oynamak yerine kendinden büyük çocuklarla oynamayı tercih ediyor. 6-9 yaş grubundaki çocuklarla vakit geçirmek hoşuna gidiyor. Yaşıtlarıyla oyuncaklarını bazen paylaşamıyor kavga ediyor ama büyüklerle paylaşıyor. Bu durum onun gelişimi olumsuz etkiler mi?

http://b1.lilypie.com/edgXp3.png
Yukarı Dön
musta Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2010 Saat 01:35
< ="-" ="text/; =utf-8">< name="ProgId" ="Word.">< name="Generator" ="Microsoft Word 11">< name="Originator" ="Microsoft Word 11">

Sorumu biraz genişletmek istedim. Kızlardan biri 6, biri 7 yaşında. Bir de abileri var 9 yaşında. Onun da erkek arkadaşı var. O da 9 yaşında. Kızlar hemen her gün eve gelip evcilik oynuyorlar. Abileri de bazı günler geliyor. Kızım artık yaşıtlarıyla hiç ilgilenmiyor.
-Yaşıtlarıyla değil de bu yaş grubuyla oynaması özgüveninin gelişmesini olumsuz etkiler mi? Bazen aralarında çatışma oluyor. arada kızımın istediğini yapsalar da sonuçta çoğunlukla onların istediği oluyor.
-Geçen gün evcilik oynuyorlardı. Kızımı yatağa yatırmış altını değiştirmek istiyorlardı. Kendi hallerine bırakmak istemediğim için arada kontrol ediyorum. Yatağında oynamayın bahanesiyle oyunu sonlandırdım. (O gün ağabeyleri yoktu)

-Kızların ağabeylerinin yaşları ve erkek olmaları nedeniyle eşim endişeleniyor. Cinsel yönden kızımıza zarar verebileceklerini düşünüyor. Erkek çocukların evde oynamalarını engellemeli miyim?

Kızım zaman zaman onlarla çatışsa da onların evimize gelmesinden çok mutlu. Buna rağmen yaşı büyük çocuklarla 2,5 yaşındaki bir çocuğun oynaması hem sosyal bakımdan hem de cinsel bakımdan sakıncalı mıdır?

Bir de tuvalet eğitimiyle ilgili bir sorum var. Gece de gündüz de lazımlığa oturmama konusunda inatlaşıyor. Zorlamak istemiyoruz. Bir şekilde ikna etmeye çalışıyoruz. Ama sonuçta özellikle geceleri çişi olduğu sürece uyuyamıyor. Sürekli uyanıyor. Biz kaldırıp lazımlığa yaptırmak istediğimizde ağlamaya bağırmaya yapmayacağım, çişim yok demeye başlıyor. Bütün bu tepkilerine rağmen lazımlığa oturtma konusunda ısrar etmeli miyiz?

Teşekkürler.

http://b1.lilypie.com/edgXp3.png
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 16:39
büyük çocuklar ona anlayışılı oldukları için onları tercih etmesi doğal, bu yaşlarda sosyalleşme, paylaşma tam olamadığı için akranlarıyl aoynanyamaz, sürtüşür. ancak alışması açısından her gün bir-iki saat oyun gruplarına götürebilirsiniz. büyük çocuklarla oynarken cinsel içerikli oyunlar oynanıp oynanmadığınuı denetlemeniz önemli, kapı hiç kapalı olmasın, ara sıra bir şeyler yapma bahanesiyle odaya girin, akşam kızınızla ne oyuınlar oynadıklarını konuşun, beraber oynamayı teklif edin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.