Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Öğretmen - Eğitmen - Yaşam Koçu Anneler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yaşam Koçluğu Eğitimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYaşam Koçluğu Eğitimi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sayginnlp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Ara 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: Yaşam Koçluğu Eğitimi
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2010 Saat 17:38
YAŞAM KOÇLUĞU HİZMETİ

• Yaşam Koçluğu Hizmeti Nedir?
Yaşam koçluğu; Yaşamında normal davranışlar sergileyen bireylerin hedeflerine daha etkili ve hızlı ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla verilen profesyonel bir, kişisel gelişim hizmetidir. Yaşam koçu, insanların hayatında nasıl daha başarılı olabileceğiyle ilgilenir. Tedavi edici değildir fakat geliştiricidir.

•Neden Yaşam Koçluğu Hizmeti Almalıyım?
Günümüz dünyası, ancak toplumsal standartların üstüne çıkabilmiş bireylere cömertliğini sunuyor. Dünkü başarılarımız bugünümüze yansımıyor. Hiçbir şey başarı kadar kolay kaybedilmez. Evimizde,işimizde ve diğer özel hayatımızda elde etiğimiz başarılar, başarılı kalmamıza yeterli olmayabilir. İçinde bulunduğumuz dünya hızla değişim gelişim süreci içerisinde bize yeni hiç tanımadığımız problemler ve sorunlar sunuyor.Bugün karşılaştığımız problemler dünkü çözümlediğimiz problemlere benzemiyor. Geçmişte öğrendiğimiz bilgilerle bugün istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. İş veya özel yaşamın standartlarına yetişemeyebiliyoruz. Çünkü çocuklarımızın, eşimizin veya sevgilimizin, arkadaşlarımızın iş çevremizin bizden beklentileri her geçen gün değişiyor. Bu sebepten dolayı telaş içerisinde hayata karşı farkındalığımızı kaybedebiliyor ve doğru kararlar veremeyebiliyoruz. Artık deneme-yanılma yöntemini uygulayacak kadar ne zamanımız nede imkanınız olduğunu düşünüyorsanız. İşte bu sebeplerden dolayı özel ve iş yaşamınızda profesyonel desteğe ihtiyaç duyabilirsiniz.

Yaşam Koçu ise kişisel hedeflerimize ulaşmamızda bize bir yol haritası gösterir. Yaşam Koçu Alanlarında başarılı olmuş binlerce insanın, yaşamları boyunca elde ettikleri deneyimlerini bize sunar. Yaşam Koçu deneyimlerin ortak özelliklerini araştırır ve bizim kullanabileceğimiz stratejiler haline çevirir. Yaşam Koçu bize sunduğu yöntemler, kişisel hedeflerimize ulaşırken daha az hata daha az bedel ve daha az zamanda daha verimli ulaşmamızı sağlar. (Örneğin iflas psikolojisini öğrenmek için illaki iflas etmemiz gerekmez, iflas eden insanların ortak özelliklerini fark etmemiz yeterli olacaktır. ) yaşam koçluğu, bir anlık danışma değil sürekli bir destek sürecidir. Yaşam Koçu ihtiyaç duyduğunuz her an size ön yargısız, pragmatik ve pratik çözümler sunar.

Kim bir Koçla çalışır?
Yaşamımda iyiye yönelik bir değişiklik yapmak,kariyer kararları almak isteyenler,Meslek seçiminde kararsızlık çeken gençler,Hayatlarını planlamakta güçlükler yaşayanlar,Bir türlü hayallerini, hedeflerini gerçekleştiremeyenler,İlişki problemleri yaşayanlar ve iletişimlerini daha geliştirmek isteyenler gerek iş yaşantılarında; gerek aile ve gerek ise arkadaşlıklarında, tam potansiyelini eyleme geçirmek isteyen ve bunun için çalışmaya, risk almaya hazır herkes. Girişimciler, profesyoneller, iş sahipleri ve değişim sürecindeki insanlar ile, gelişime açık şirketler genellikle bir Koçla çalışırlar.
Moderatör Notu : Site icindeki mesajlarımızda izin almadan telefon numarası ve link vermemiz yasaktır bu yüzden ilgilenenler arkadaşımızla özelden iletişime gecebilirler .
Eğitimle ilgili detaylı bilgili ................ veya ......................... numaralı telefondan alabilirsiniz.

Düzenleyen Gülsen - 07 Ara 2010 Saat 18:40
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.