Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YGs den en yeni skandal haberi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYGs den en yeni skandal haberi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009
Konum: giresun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13226
Mesajın Direkt Linki Konu: YGs den en yeni skandal haberi
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 11:07
ÖSYM 'de bir sınav skandalı daha patladı. 8 cezaevinde yapılan YGS'de Fen Bilimleri testinin hatalı kitapçıklar nedeniyle iptal edildiği ve tekrarlanacağı açıklandı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 8 ilin cezaevlerinde yapılan YGS'nin Fen Bilimleri testinin iptal edildiğini ve tekrarlanacağını belirtildi.

İptal kararının hatalı soru kitapçığı nedeniyle alındığı ve cezaevlerinde sınava giren 150 kişi için sınavın cumartesi günü tekrarlanacağı belirtildi.

27 Mart'ta yapılan YGS ile eşzamanlı olarak cezaevlerinde de sınav yapılmış ancak Fen Bilimleri kitapçığında soruların seçeneklerinde baskı hatası olduğu ortaya çıkmıştı.
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2011 Saat 13:22

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YGS'deki şifre skandalıyla ilgili incelemesini tamamladı. 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarlarının incelendiğini belirten Savcılık, sınav sonuçlarının açıklanabileceğine karar verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 27 Mart'ta yapılan YGS'ye ilişkin gerçekleştirilen soruşturmada, gelinen aşama ile ilgili 26 Nisan'da açıklama yapıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, 2011 yılı YGS sınavına giren adaylara ait yaklaşık 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarları ile tam puan yapanlara ait soru kitapçıklarının bilirkişiler marifeti ile yapılan incelemesinin tamamlandığı kaydedildi.

SÜREÇ ÖSYM'NİN TASARRUFUNDA

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve açıklanması hususunun ise idari işlem olduğu ve bu durumun ÖSYM Başkanlığının tasarrufunda bulunduğunun, daha önceki basın açıklamalarında yer aldığı hatırlatılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından açıklamada belirtildiği üzere soruşturma tamamlandığında karar kamuoyuna açıklanacaktır” denildi.    

ÖSYM'DE TOPLANTI

ÖSYM Yürütme Kurulu toplantısı sürüyor. Toplantıda henüz bir karar alınmadı.


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.