Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 6111 sayılı ögrenci af kanunu ile yerleşim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konu6111 sayılı ögrenci af kanunu ile yerleşim

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayse76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Konu: 6111 sayılı ögrenci af kanunu ile yerleşim
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2011 Saat 23:13
GEÇİCİ MADDE 58- Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler ile yurt dışındaki üniversitelerden yatay geçiş yaptıktan sonra yatay geçişleri iptal edilenler dâhil, terör suçundan hüküm giyenler hariç her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi için bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içinde başvuranlardan durumu kurumlarınca uygun bulunanlar 2010-2011 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde eğitim-öğretime başlayabilirler. Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu maddede belirtilen haklardan yararlandırılır. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitim kurumları ile Polis Akademisi ve bağlı yükseköğretim kurumlarında tıpta uzmanlık, önlisans veya lisans düzeyinde öğrenim görürken 22/10/2008 tarihinden itibaren bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar terör suçundan hüküm giyenler hariç her ne sebeple olursa olsun kurumları ile ilişiği kesilenler, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren yukarıda belirlenen süre içerisinde başvurmaları halinde Yükseköğretim Kurulunca uygun görülen yükseköğretim kurumlarına intibakları sağlanır. Bu maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenler, üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği üniversitenin taban puanını sağlamaları ve ikamet ettikleri ildeki yükseköğretim kurumlarının senatolarının da uygun görmesi halinde, senatolar tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ikamet ettikleri ildeki üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş yapabilirler. Bu maddeden yararlanıp bir yükseköğretim kurumunda öğrenci statüsü kazananlar başvurmaları halinde Anadolu Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim önlisans veya lisans düzeyindeki kontenjan sınırlaması olan eşdeğer bölümlere, kontenjan sınırlaması olmayan diploma programlarında ise istedikleri bölümlere yatay geçiş yapabilirler. Bu maddenin uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir.”
bu kanunla kayıt yaptıran var mı?

Düzenleyen ayse76 - 13 Eki 2011 Saat 23:14



Yukarı Dön
ayse76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2011 Saat 23:16
yarın ikametden dolayı yatay geçiş için üniversitelerde son gün...



Yukarı Dön
iremis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 01 Mar 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2011 Saat 23:20
25 temmuza kadar af ıcın dılekce verılecektı  kabul olmussa yarın son gunnn
Yukarı Dön
ayse76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2011 Saat 23:21
Eğer af kanunu ile fakültenize kayıt yaptırdıysanız,ikametgah,ögrenim belgesi,ikametden dolayı geçiş dilekçesi,ösym sonuç belgeniz ile bulundugunuz ildeki üniversiteye yatay geciş için başvurabilirsiniz...



Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.