Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kreş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkreş

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
candyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 31 Eki 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: kreş
    Gönderim Zamanı: 26 Mar 2012 Saat 14:25
Kızım 4 yaşında. Eylülde yarım gün kreşe başladı,çok kolay alıştı. Yarım gün de anneanne bakıyor.Ancak alerjik bünyesi nedeniyle çok fazla hasta oldu ve kreşe çok ara verdik. Bu arada öğretmen değişti. İlki çok sıcakkanlı mükemmel bir insandı,şimdiki ise otoriter,mesafeli. Bütün çocuklar biraz bocaladı ama o dönem kızım bunu sorun etmedi. Kızım çok yemek seçtiği için genelde yemeğini yemeden geliyordu.
2.dönem birkaç hafta gittikten sonra birgün yemekte öğretmeni ısrar etti diye çok ağlamış. Ertesi gün anneanne kreşe gönderemedi. 2 gün sonra izin alıp ben götürdüm. Akşam sorduğumda bugün az ağladım ama yemeğimi yemedim,yemekler çok iğrenç dedi. Sonra anneanne yine gönderemedi. Başka birgün izin alıp servise ben bindirdim.Ağlayarak gitti,yol boyu yemek yemem diye ağlamış ama okulda da eğlenmiş. Sonraki günlerde anneanne yine gönderemedi.Giyinmeyi bile reddedip kendini yerlere atıp ağlıyor ve çok üzülüyormuş. Ben ısrarcı olup gönderme taraftarı olsam da eşim ve annem üzerine gitmeyelim dediler ve 1 ay zaman geçti. Şu an ben de gönderemiyorum. Başka okula git deyince kendi okulumu istiyorum diyor ama okul saati yaklaşınca da çığlık çığlığa ağlıyor.
Şu an hamileyim ve doğum eylülde okullar açılırken maalesef:(  Bu sorun seneye daha kötü olur diye düşünerek çözmeye çalışıyorum ama çok çaresiz kaldım. Israr etmeli,baskı yapmalımıyım? Bu inatlaşmasına  ve okul fobisine sebep olur mu?  Oluruna bırakıp seneye mi denemeliyiz?  Uzun oldu,özür dilerim.  Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 04 Şub 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2012 Saat 21:26
Merhaba,
Alıştırarak yeni bir yuva denenebilir, günde 1 saat oyun saati ile başlayıp sonra saatler arttırılabilir. Okula da yemek konusunda ısrarcı olunmaması söylenebilir, yarım günde anneanne zaten yedirebilir. Yaz döneminde oyun grupları ile eylüle hazır olması sağlanmalı.
Sevgiler
Yukarı Dön
candyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 31 Eki 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 10:03
Doktor hanım, önceki soruma cevabınız için teşekkür ederim. Kızımı özel bir yaz okuluna yazdırdık.1 ay oldu. Okulu ve öğretmeni sevdi ve ilk günler yemekte ısrar olmadı. Sonra artık alışsın diye teşvik etmeye çalıştılar. O günlerin sonrasında yine okula gitmek istemiyorum diye ağladı.  Böyle zamanlarda öğretmenimiz çok ilgilendi,gönlünü yaptı.
Eylül için de devlet okuluna kaydını yaptırdık. Ben özel yerine devlet okulunda anaokuluna gitmesini,eğitiminin daha iyi olacağını düşünüyorum.  Kendisine de burası oyun okulu, kışa gerçek okuluna gideceksin dediğimde sorun etmiyor gibi görünüyor. Ancak şimdi 2 ay yaz okulu sonrası tam alışmışken okulu değiştirmek yanlış mı olur. Eylülde kardeş de gelecek.
Eylülde şimdiki özel okuluna devam mı etsin? Devlet okuluna mı başlatalım? Teşekkürler.
 


Düzenleyen candyy - 07 Ağu 2012 Saat 10:07
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 04 Şub 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2012 Saat 20:56
Merhaba
 
Devlet okuluna eğer belli bir süre gitmeyince sorun olmazsa özel gittiği okula belli bir süre devam etmesinde fayda var. Hem sık sık değişiklik yapılmamış olur hem de Eylül ayı onun için bir çok değişiklikle başetmek durumunda kalacağı bir ay olmasın. Kardeş doğumundan sonra vereceği tepkiye ve aynı zamanda okula uyumuna göre 2. dönem de devlete başlatmanız daha uygun olcaktır.
 
Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.