Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Yöresel Yemekler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - topalak(uşak usulü:)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konutopalak(uşak usulü:)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Konu: topalak(uşak usulü:)
    Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 14:32
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 14:38
malzemeler;
 
Ben göz kararı yaptımConfused
 
2 Soğan(3 te olabilir)
 
1 su bardağı haşlanmış nohut.
 
150 -200 gram kıyma(burada kuyruk yağıyla yapılıyor aslında ama bana ağır geldiğinden kıymayı tercih ediyorum)1 su bardağı ince bulgur.
 
bulguru sıcak suyla haşlıyoruz.Ayrı bir kapta rendelediğimiz soğanla kıymayı iyice yoğruyoruz.Tuz karabiber,pul biber ,az kimyon da koydum.Bulguruda ilave ediyoruz,3 yemek kaşığı duruma göre daha fazla un ilave edip iyice yoğuruyoruz.Fındık büyüklüğünde köfteleri unladığımız tepsiye atıyoruz.Bu işlem bittikten sonra,sofra bezinin üzerinde kurutuyoruz,sert olması lazım biraz.Buzluğa atabilirsiniz fazlasını daha sonra pişirmek için...
 
Tencereye tereyağını alıp eritelim,kaynamış sıcak suyu ilave edelim.Kaynayınca(tuz ilave edelim)topalakları atalım içine.Ben et yada tavuk bulyonda koyuyorum.Pişmeye yakın haşlanmış nohutuda ilave edelim.Piştikte katılaşır sıcak suyla kıvamını ayarlayabilirsiniz...İlk kez yaptım,işin uzmanları beğendi  ve çok mutlu oldum.Dün buzluğa attığımı pişirdim tabiiEmbarrassed


Düzenleyen miss hugolina - 08 Eyl 2012 Saat 14:42
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.