Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oksuruk balgam kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Oksuruk balgam kusma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Benkut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2021
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Benkut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oksuruk balgam kusma
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2021 Saat 20:09
Hocam merhaba, sorularimi kisaca anlatmaya calisacagim cevaplarsiniz simdiden tesekkur ederim.
 
4 yasinda ikizlerim var. Kreşte ilk seneleri. 

1) Basladiklarindan beri 4 aydir surekli oksuruk sorunumuz oluyor. Biliyorum sik hastalanacaklar diyorsunuz ama bu kadar cigere inmesi normal mi, hic ust solunum yolu seklinde kalmiyor. Defalarca ventolin budecort kullandik.
Sizin yazilarinizi okuduktan sonra o ilaclari vermiyorum. 

2) 2 hafta once kizimda grip basladi, ventolin flixotide otrivine nazoster verildi, kullanmadm. Balli limonlu su, serum fizy, cold mix , sicak buhar yaptim 3 gun sonra ates dustu yavas yavas oksuruk iyilesti. 5 gun once kontrolumuzde baya iyilesmis ama hala biraz var flixotide nazoster devam dedi. Kullanmadim. Ama son iki gundur yine, sadece gece, cok hafif 37.5 ates ile, burun akintisi tikanikligi, bol geniz akintisi oldu. Solunum sayisi normal, saturasyon 96 98, nabiz 100 civariydi. Grip asisinin 2.dozundan 2 gun sonra baslayinca asidan mi dedim ama degil gibi. 
Uykuda hirilti varken, geniz ve burun doluyken uykuda nefes verisi daha zordu, balgamdan belki. Balgami atinca burun acikken yada uyanikken olmuyor hic. Yastigi yuksek. 
Dun gece 1 avuc çok balgamli sekilde kustu ve atesi 1 saat sonra 36lara indi bir daha cikmadi. Oksuruk hala var. Midedeki balgami kusunca ates nasil dustu?

3) grip tam tedavi edemedik de mi oksuruk artip hafif ates oldu diye dusunuyorum, yada 2 hafta gbi sik aralikla yeni bir grip olur mu, grip aşilari da var, hafif mi geciyor anlamadm.

4) ikizi olan oglum 2 hafta onceki gripten cok etkilenmedi, geniz ve sari yesil burun akintisi disinda. Bu son 2 gundur onda da ateşsiz oksuruk, burun geniz akintisi var. Soylediklerinizi ona da uyguluyorum. 

Ben kucukken hatirliyorum cok oksururduk, kulagimiz agrirdi kardesimin de benim de. Ne durmadan doktora goturulduk, ne astim ilaci kullandik nede kulagimiza tüp takildi. Sağırlık da olmadi sukur. Simdi cocuklarimiz icin 2 haftada bir doktordayiz, kisir dongu. Bir torba ilac, endise uzuntuyle geri donuyoruz. 40 yasinda kullanmadigim kadar antibiyotigi 4 yasinda yavrularim kullandi. Biraz aile tutumu da doktorlari bu kadar ilaca itiyor sanirim,  doktor "burnunu açik tut yeter ilaca gerek yok" dese kac ebeveyn guvenip devam eder, sayilidir. Bu genel tutum hepimize yansiyor maalesef. Ama ben onca ilaci verdikce icim sizliyordu. Sizi ve icgudulerimi dinleyip buyutmek istiyorum cocuklarimi. Tekrar tesekkur ederim.


Düzenleyen Benkut - 30 Kas 2021 Saat 23:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 112770
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2021 Saat 00:50
Ne diyeyim!! Kendiniz "etmis", kendiniz "bulmussunuz"!! 
Griplerde, Ventolin ve Flixotide verilmesi, hastaligi Akcigerlere indirir. Bu ilaclar; "Sahtekarligin2. Safha" ilaclaridir.
O PUST doktor bu ilaclari kasten veriyor. 
Grip tedavisi diye bir tedavi YOKTUR! Olmayan bir tedaviyi nasil; "tam tedavi" edersiniz?? 
Forum ilk sayfasinda:  "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi mutlaka okuyun. Yoksa bu pustlar sizi daha epey sure
dolandirirlar. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.