Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - El ve bacakta his kaybı. Geçici felç.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

El ve bacakta his kaybı. Geçici felç.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: El ve bacakta his kaybı. Geçici felç.
    Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2022 Saat 03:34
Merhaba Kadir Hocam
Bir arkadaşımın 28 yaşındaki kızı. 
2021 haziran ağır covit geçirmiş. Hastanede yatmış hastalık ciğere inmiş denilerek. Orada verilen tüm ilaçları kullanmış. Bu esnada aşı sırası gelmediği için aşılı değil.

6 ay sonra aşı olmuşken tekrar covit geçiriyor bu sefer evde tedavi görüyor. Sadece parol kullanıyor. Bu esnada yoğun kas ağrısı oluyor ve bacaklarda kramp uyuşma.

16 Haziran 2022 ağır bir grip geçiriyor 3 aşısı var. Covit test 2 kere yapılıyor ama negatif çıkıyor. Hastalık 10 gün sürüyor. Öksürük ilacı ve nurofen kullanıyor. 10 gun sonunda sol kol sol bacak hissizleşiyor. Bacak diziden altı vebkol tamamen kullanamıyor. Bunlar olurken bacağında yilan gezerek sokuyor gibi bir acı hissediyor.

Şu an kolunda his gelmiş durumda. Bacağı tamamen değil ama kısmen kullanamıyor. Güçsüz 500 mt bile yürüyemiyor oturuyor. 

Kilosu normal. Bir restoranda çalışıyor mutfakta. Öğlen 2 akşam 10 arası. 

Hissizlik olduğu zaman iki hastaneye gidiyor nöroloji mr lar çekiliyor herhangi bir sorun yok. Ailede olduğu be bacakta daha önce kramp vs olduğu için ms den şüphe ediliyor belden sıvı alınıyor ms olmadığı belli. Ama hiçbir fizyolojik durum çıkmıyor.  D vitamini veriyorlar birde gündüz saati çalıştığı için. Hastanede psikolog da görüyor. Güneş görmeden çalıştığı için d vitamini alamadığı için depresyon vs olabiliyor diye konuşuluyor ama ordan da bir sonuç çıkmıyor. 

Heyete çıkıyor genç ama bir teşhis yok bilinmiyor. 

 Hocam bu konu ile ilgili sizin bir öneriniz var mı.? Diikat edilmesi gereken birsey, yada muayene tedavi için gidilmesi gereken başka bir alan. 

Covit geçiren birisinin bu etkileri covit dolayısı ile olabilir mi? Bize göstereceğiniz bir yol var mı? 


Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2022 Saat 10:42
"Tıp tepmiş"!!!  
1- O ilaçların hiçbirini kullanmayacaktı!! 
2- Ateş düşürmeyecekti!!
Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2022 Saat 11:59
Yani bence de öyle ama malum covit öyle bir kargaşa haline geldi ki. Nerden gelir nasıl gider. Birde hastaneye yatınca insanlar endişe etti heo durumum kötü diye i durumda ilaç kullanmam deme lüksleri olmuyor.

Vücut hala virüsü yenemiyor mu ateş düştüğü için. Bunlar 2021 de içtiği ilaçlar yüzünden mi oluyor. 2021 de 6 ay ara ile hasta olması ilaç kullanıp geçici iyilik yaşadığı için mi? 

Yapılacak bakılması gereken bir durum var mı? Şu anki durum yüzünden gezerken bir kere daha tepmesin tıp. Siz olsanız şu andan sonra ne önerirsiniz. 
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2022 Saat 15:27
Yatsın istirahat etsin ve bol sıvı gıda ve proteinli gıdalar alsın. 
Viruslar üreyebilmek için içine girdikleri hücreleri parçaladıkları için, bu kayıp hücreler tamamlanana kadar
 bu tip sıkıntılar normaldir. Bir de kullandığı ilaçların Karaciğer üzerine yaptığı tahribatları koyun, Düzelmesi
 en az 2-3 hafta alır.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.