Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - isilik- alerji?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumisilik- alerji?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ymdurukan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Şub 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: isilik- alerji?
    Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2008 Saat 14:28
iyi günler doktor bey, sizi aramızda gördüğüm için çok mutluyum. şimdiden teşekkürler.
8 aylık bir kızım var. yoğurt ve muhallebi verdiğimde ağız kenarları kızarıyordu fakat artık kızarmıyor. bu alerjisi olduğunu mu gösterir ?
 birde boynunun altı , omuzunda, alnında,  ama özellikle kollarında ufak kırmızı noktalarla dolu bunlar bazen alevleniyor, kızarıyor bazen geçiyor. sanki yumurta sarısı, domates ve muz verince alevleniyor  gibi ama tam da emin değilim, belkide kuruntu yapıyorum. isilik alerjiden olurmu, alerji ise yumurta falan vermiyeyim mi? birde bu kızarıkları geçirmek için ne yapmalıyım?
 kolay gelsin iyi günler..     
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2008 Saat 14:52
İsilik sıcaklar sebebi ile aşırı terlemeden olur.Yoğurt, muhallebi verirken bazı anneler, agız çevesindeki mama kalıntılarını kaşık ile sıyırırlar.Bunu yapmayın, kızarıklıklar olmayacak
İsilikler için serin tutmanız ve sık sık banyo yaptırmanız gerekir.Yumurta verebilirsiniz.9. aydan sonra, hem rafadan olarak hem akını verebilirsiniz.
Yukarı Dön
ymdurukan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Şub 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 00:02
doktor bey çok teşekkürler, yanlız bir şeyi yazmayı unutmuşum, isiliklerin dışında mercimek tanesi büyüklüğünde (belki biraz daha ufak)  , tek tek, sivrisinek ısırığına benzer kızarıklar da oluyor, sanırım alerji. ne yapıyor tam anlamıyorum, bunlara neden olan şeyi bilmeden vermeye devam edersem ciddi  bir sorun olur mu ilerde, yoksa sadece kızarık olup geçer mi? üstüne düşmem gerekirmi? ben çok tedirginim, ama çevremdekiler bişey olmaz diyor.
  teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.