Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pişik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpişik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyla59 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007
Konum: TEKİRDAĞ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1951
Mesajın Direkt Linki Konu: pişik
    Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2008 Saat 15:10

kolay gelsin kadir bey benim kızım 2buçuk yaşında hazirandan beri bez bağlamıyorum tuvaletini çok güzel yapıyordu hem küçük hem büyük 2gün önce dedesiyle dışarı çıktılar dedesine söylememiş altına yapmış çişisini sanırım çok keskinki hemen pişmiş kızarmış elimde krem vardı pişik kremi değil ama çocuklar için aloe veranın yara bere kızarıklık herşeye iyi gelen bir kreminden sürdüm geçti birde bebek pudrası kullandım geçtiği halde çişisini günde birkez yapıyor oda yarım yamalak altına kaçırıyor oturağa yada tuvalete yapmıyor yanar yanar acıyo diyo görünürde kızarıklık yok ama psikolojik olabilirmi diye düşünüyorum tam alışmışken yeniden altına yapması kötü oluyo ne yapmalıyım nasıl alıştırcam tekrardan korkma deneyelim bişey olursa kalkarsın hemen diyorum ama dinlemiyo acır yanar diyo

herbişeyim canım kızım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2008 Saat 15:28

Suyuna gidin

Tuvalet eğitimi kedi-köpek yavrularına verilir. insanlarda tuvalet eğitimi diye bir şey yoktur,zamanı gelince çocuk söyler. Yanlız ön belirtiler vardır.

1. safha: Çocuk birdenbire kapı arkası, perde arkası gibi bir yerlere saklanır, gözünü bir noktaya diker ve çişini yapar. O sırada sizin bile yanına gitmenizi istemez.İşi bitince de kıçındaki kıymetli kakası ile oyununa devam eder, altını değiştirmek istemez.

2.safha:Çocuk aynı şekilde kaka yapar, ama bu sefer titizliği üstündedir, hemen size altını değiştirtir.
3.safha:Çişim var diye gelir, bazan doğru çıkar, bazan yanlış, doğrular artarak normal seyrini bulur.
Çişini söylemekten vazgeçtiğinde hemen panik olmayın, normal karşılayın,kızarsanız daha beter olur.Bir müddet sonra kendisi rahatsızlık duyup söyleyecektir.


Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 20 Ağu 2008 Saat 15:29
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.