Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Göbek Şekli ve Birkaç Soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGöbek Şekli ve Birkaç Soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kzumix Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzumix Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Göbek Şekli ve Birkaç Soru
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2015 Saat 20:13
Merhaba Kadir bey. Size birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız çok sevineceğim. 

1: Resimde de görüldüğü gibi 2 aylık oğlumun göbeği bu şekilde dışarı çıkkın. Ben ilerde düzelir diye pekte önemsememiştim ama etraftan görenler göbeğini sarman gerekirdi gibi bir çok şey söylediler. Acaba zamanla düzelecek mi yoksa benim bir şey yapmam gerekir mi?

2: Resim çekemedim ama doğduğundan beri arka üst damakları şiş görünüyor oğlumun. Neden olabilir acaba?

3: Doğumdan bi hafta kadar sonra doktor tavsiyesiyle mama kullanmaya başladık. Mama verdikçe emme isteği azaldı ve bu yüzdende sütüm azaldı gibi geldi bana. Bende mama vermeyi bıraktım ve şuan 20 gün kadardır sadece anne sütü alıyor. Şöyle bir sorun var mama verirken günde 4-5 defa kala yapıyordu. Ama sadece anne sütüyle beslendiğinden beri neredeyse 5-6 günde sadece 1 defa yapıyor. Acaba süyüm mü yetmiyor. Yeniden mama vermeye başlamalı mıyım?

Bu arada oğlum 2.600 gr olarak 8 aylık doğdu. 1. Ay sonunda 3.900gr 2. Ay sonunda da 4.900 gr ma ulaştı. 
Biraz uzun oldu sanırım ama cevaplarınız için şimdiden teşekkür  ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2015 Saat 21:24
1- "Cikik" olan, gobekmi? Yoksa, Gobek deligimi?
Gobek deligi ise; ona "Gobek fitigi" denir, hicbir tedavi gerekmez, kendiliginden duzelir. Sakin etrafinizdakileri dinlemeyin.. Turk halki, saglik konusunda son derecede cahildirler.
2- Sizin, "arka-ust damak" dediginiz bolge, yumusak damak olup, emme islemi esnasinda olusan Vakum nedeni ile oradaki yumusak dokunun iceri gocmesi sonucu olusur.
Dilin bu vakum olusmasi esnasinda, asagida kalabilmesi icinde, tabiat "Dil-alti bagini" kasten onde tutar ve dilin vakum yapabilmesini saglar... Bu -dil alti baginin- (Turk usulu)kesilmesi ile cocuk rahat ve etkili ememez ve acliktan telef olur.
3- Sakin o sahtekarin yalanlarina kanip mama baslamayin...Ilk ayda her meme emiste kaka yapan cocuk, 30-50 gunler arasinda bir zor kaka yapma devresi gecirir ve bu devreden sonra (2 Aydan sonra) 7-12 gunde bir kaka yapar..
Sakin mama baslamayin...
4- Ac kalan cocuk; top-top sert kakalar yapar. Normal yiyen, sari renkte civik kaka yapar. Cok yerse, sari renk, yesile doner.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ağu 2015 Saat 21:26
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.