Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Makarnalar - Pilavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Göçmen pilavı(Büryan)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGöçmen pilavı(Büryan)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Konu: Göçmen pilavı(Büryan)
    Gönderim Zamanı: 20 Şub 2008 Saat 14:36

Arkadaşlar...Bu yemeği yıllar önce manevi annem öğretmişti bana(kendisi göçmen,ve onlara özel bir yemek olarak biliyorum)ama süpeeeer!!

Evlendiğimden beri yapmadım,bugün düşünürken aklıma geldi vee canım çektiUnhappy malzeme alıp yapacağım...
 
MALZEMELER:Kişi sayısına göre tavuk budu,1 büyük soğan,pirinç göz kararı,sıvıyağ,tuz
 
Yapılışı:Butları bir tencerede haşlıyoruz...Soğanı doğruyoruz ve fırın tepsisinde sıvıyağla kavuruyoruz.Sonra yıkadığımız pirinci ilava edip çok az kavuruyoruz.tavuk suyumuzu ekleyip,(tavuk suyunun tuz az gelirse ekliyoruz)pirinçlerin üzerine butları yerleştirip fırına veriyoruz.Arada bakınız,pirinç pişmişse çıkarıp servis yapıyoruz...
 
BU KADAR...Basit ama çok lezzetli...ELLERİNE SAĞLIK BİRGÜL ANNE...
 


Düzenleyen emine - 21 Şub 2008 Saat 19:00
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2008 Saat 14:42
ama fotoğraf da isterizWink
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2008 Saat 14:47
Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

ama fotoğraf da isterizWink
 
Yarın yapacağım,çekip eklerimTongue
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2008 Saat 14:48
fot ekle merakda birakma bizi

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2008 Saat 14:51
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

fot ekle merakda birakma bizi
 
Oldu o zamanLOL  yarın geliyor Clown
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2008 Saat 15:02
çok güzele benziyor fotoyu sabırsızlıkla bekliyorum.Clown

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2008 Saat 19:07
mmm  harika sunacım ellerine sağlıkClapyöresel yemeklere bayılırım..ama borcamın içinde pirinci nasıl kavuruyosun onu anlamadım..

Düzenleyen emine - 21 Şub 2008 Saat 19:09
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2008 Saat 19:26
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

mmm  harika sunacım ellerine sağlıkClapyöresel yemeklere bayılırım..ama borcamın içinde pirinci nasıl kavuruyosun onu anlamadım..
 
Borcam tepsinin içinde sıvıyağda soğanı kavurdum,sonra pirinci ekleyip 2.dakika kadar karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyip,fırına verdimWink 
Clown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.