Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Göğüs ucu çatlaklarına öneri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGöğüs ucu çatlaklarına öneri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
saklibahce Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 410
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2011 Saat 09:32
göğüs ucu çatlağı doğum sancısından zor gelmişti bana. birkaç gün ucu kanaya kanaya emzirdim yavrumu. bir gün yavrumun ağzından kan geldi. o kadar kötü oldum ki onu öyle görünce. hem lohusalık, hem annelik duygusu.  birde ya tiksinirse korkusu yaşadım. kan emdi resmen. o anki hislerimi siz tahmin edinCryCry

beynime vuruyordu ağrısı, dişimi sıkarak emzirdim ama ne acıydı o ... ayva çekirdeğini denedim ama bende işe yaramadı. çareyi kremde buldum. en güzeli 10 gr lık lanolin içeren krem. 1 günde toparladı çok şükürde kuzum şimdi rahat rahat emiyor.

her yeni annenin elinin altında bulunmalı bence. hatta doğumdan önce alıp koymalı çekmeceye. ticari adı "lansin.h"
Yukarı Dön
mehtappp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 945
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2011 Saat 10:03
gögüs çatlağı için duydum dün bi arkadaştan hamileyken çatlak kremi kullanmış karın bölgesi için ve gögüs ucunada ispirto sürmüş günlük doğum sonrası hiç çatlamamış uçları duyanınız varmı hiç böle bişey gerçekten varmı acaba ?
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2011 Saat 13:02
İspirtoyu hic duymamistim ben ama hamilelik doneminde bende krem kullandim canim
Yukarı Dön
elaguzel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2011 Saat 00:16
av..t marka göğüs koruyucular ve lanolin krem kullandım geçmek üzere kızlar öncesinde denemediğim kalmadı ama geçmedi 50 gün oldu doğum yapalı çekmediğim acı kalmıyordu emzirirken şimdi çok az bir yeri kaldı tabi benimki çatlaktan öteydi bebeğim parçalamıştı memeyi

Düzenleyen Gamze - 25 Haz 2011 Saat 01:55
Yukarı Dön
pnrdgn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2012 Saat 14:26
merhaba, ben bu konuya yeni üye olduğum için biraz geç cevap veriyorum. benimde inanılmaz derecede acım vardı emzirirken bağırarak ağlayarak emziriyordum. elagüzel arkadaşımın dediği gibi av.nt marka göğüs ucu koruyucusunu kullandım inanın 20 günde göğsümdeki çatlak geçti sonra tekrar tenden emzirmeye başladım bir daha yara olmadı. lans..oh falan fayda etmedi bana sadece koruyucu işe yaradı. pahalıda değil 2 tanesi 15 lira.. şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar umarım faydasını görürsünüz.. 
Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2012 Saat 16:24
arkadaşlar.... ben doğum yapalı 5.5 yıl oldu ... ama o zaman bana tavsiye edilen şey bebek emmeyi bitirdikten sonra göğüs ucunu kendi sütünüzle ıslatıp, bir sonraki sefere kadar öyle kalmasıydı... ben doğum yaptığımda hava çok sıcaktı ve sütün bozulma ihtimaline karşın emzirmeden önce yıkıyordum göğsümü...

bana o zaman doğumdan önce kullanmaya başlamamı tavsiye etmişlerdi kremi... sütüm 2 gün gelmeyince benim aç kurt emicem diye var gücüyle yüklendi memeye ve beni ağlata ağlata  doyurdu karnını :) iyikide doyurmuş tabii... ama kremin yanında kendi sütüm de çok işe yaradı inanıyorum ki...

umarım yaralarınız tez zamanda iyileşir ve bebeğinizi emzirebilmenin keyfini yaşayabilirsiniz....

Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2012 Saat 11:54

Lans... krem ilk emzirme döneminde bana hiç fayda etmemişti, göğüs ucum resmen yarılmıştı, göğüs kalkanı ve garma.. kremle göğüs uçlarım iyileşmişti  ama sonradan lans .. kremin kullanımında hata yaptığımı öğrendim, çünkü doğuma yakın emzirmeye hazırlamak için bir kaç hafta öncesi, sabah ve akşam sürmek gerekiyormuş.

Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2012 Saat 12:09
off..ne büyük sıkıntı ve nasıl bir acı göğüs çatlakları değil mi? bende 3 ay çektim bu sorunu. göğüsümün ucu hiç yoktu. ucunu çıkarmak için çok uğraştım. şırıngayla göğsümün ucunu bile çektik. çok canım acımıştı. bebeğimde 20 gün mememi tutmamıştı. uğraşırken bayağı bir yığrattım göğüs uçlarımı.. oğlum emerken ağzının kenarından kanım akardı. kullanmadığım şey kalmamıştı.. en iyi ürün travazol ve garmastandı.. bir yakınım doğumdan hemen sonra göğüslerine kuru soğan bas, hiç çatlak olmaz demişti. bende olurmu öyle şey göğüsüm soğan kokacak bebek emmek istemeyecek sonra deyip kabul etmemiştim. yakınım kendi gelinine (benden 6 ay sonra doğum yaptı) bunu denedi ve evet gelininde hiç yara olmadı ve emzirme sorunu yaşamadı. bende deneyebilirim bunu. sadece kokusu rahatsız ediyor ve düşündürüyor beni..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.