Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Görüntü İzleyenler Normal Doğumdan Kaçıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGörüntü İzleyenler Normal Doğumdan Kaçıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 585
Mesajın Direkt Linki Konu: Görüntü İzleyenler Normal Doğumdan Kaçıyor
    Gönderim Zamanı: 04 Mar 2008 Saat 00:38
YouTube'daki görüntüleri izleyen kadınlar normal doğumdan kaçıyor

Son yıllarda hastanelerde sezaryen ile doğumlarda artış yaşanması tartışmaları beraberinde getirdi. Kozyatağı Central Hospital Genel Müdürü Mehmet Kara, özel hastanelerde sezaryenin tercih edilme oranının yüzde 80'lere çıktığını belirtiyor.
Doktorlar ise normal doğum ile sezaryenin anne adayının sağlık durumuna göre tercih edildiğini ifade ederek, "İlla sezaryen yapalım' diye bir kasıt yok." diyor. Doğum korkusunun da artışta etkili olduğunu aktaran Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, "YouTube'da normal doğum görüntüsü izleyen anne adayları bize geldiğinde sezaryenle doğum yapmak istiyor." şeklinde konuşuyor. Sezaryendeki artışı Sosyal Güvenlik Kurumu'nun fiyat tarifesi, yeni yasalarda hata yapan doktora cezai yaptırımların uygulanıyor olması ve sürenin kısalığı da etkiliyor

Sezaryen, özel hastanelerde artıyor

Sezaryenle sıvı azalması, kordon dolanması, ters bebek gibi doğum sırasında yaşanan sorunların azaldığını anlatan Kozyatağı Central Hospital Genel Müdürü Mehmet Kara, "Fakat sezaryen uygulaması günümüzde asıl gerekliliğinin aksine özel hastanelerde hızla artıyor. Avrupa'daki gelişmiş ülke hastanelerinde sezaryen ile doğum oranı yüzde 17,5'leri geçtiği zaman o hastane ve ilgili hekimler hakkında soruşturma açılır. Bizim özel hastanelerimizde bu oran maalesef yüzde 80'lerde. Ayrıca sezaryende yüzde 50 orana sahip özel hastaneler parmakla gösteriliyor." ifadelerine yer veriyor. Kara, ayrıca, "Normal doğumu bilmeyen tecrübesiz hekimler ile doğumun riskini almak istemeyen hekimlerin sayısı artıyor." iddiasında bulunuyor. Kara çözüm olarak normal doğumu daha çok olan hastanelere yüksek ücret verilmesini istiyor.

Öte yandan Türkiye'de sezaryenin normal doğumu geçtiğine yönelik kanıtlanmış bir rakamın bulunmadığını anlatan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, "Söz konusu rakamlar devlet hastanelerinde farklı, üniversiteler ile özel hastanelerde farklı." diyor. Tıraş, sezaryenin tercih edilmesinde genelde sağlık problemlerinin etkili olduğunu aktarıyor.

Sezaryenin ne gibi riskleri var?

Karın içi iltihaplanması, dikişlerde ve cilt altında kanama olması, risklerin başında geliyor. Ayrıca sezaryen ile kan kaybı, normal doğuma göre daha fazla. İkinci veya üçüncü kez yapılan sezaryenler birincilere göre daha riskli. Sezaryen sonrası dikiş bölgesindeki sancılar 1 hafta kadar devam ediyor ve annenin hareketleri ile emzirmesini güçleştiriyor.

Bebeğini taşımak istemeyen erken doğum yapıyor!

Central Hospital Genel Müdürü Mehmet Kara, sezaryen doğumuyla ilgili ortaya ilginç bir iddia attı. Bazı anne adaylarının bebeklerini daha fazla karınlarında taşımamak için ve buna gerek olmadığına inandıkları için erken doğum yaptığını belirten Kara, "Teknolojinin artık 7-8 aylık bebekleri kuvözlerde rahatlıkla bakabilecek hale geldiğini düşünen ve bunun için eşlerini kandırıp mecburi erken doğum yaptıran anneler bulunmaktadır." dedi.

Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2484
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2008 Saat 00:54
Ben de youtube da normal değil ama bir tane sezeryan doğumu izledim, ama doğum yaptıktan 1 sene kadar sonraydı. Bence böyle görüntüleri doğum yapmamış kadınların izlemesi, onların kaygılarını daha da arttırıyordur. 

Benim de kaygılarım vardı ve ben de fotoğraf görüntülerine bakmıştım ve bu görüntüler bir kaç zaman aklımdan çıkmamıştı. İnsan bilmediği şeyden korkarya; doğum yapmayan kişi de malum doğumdan korkuyor. Ancak bu korkular çok yersiz. Etraftan söylenen sözler de çoğunlukla yanıltıcı ve abartılı anlatımlar oluyor ne yazıkki. Doğumdan sonra bu muymuş yani doğum diyor insan Wink  
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 5896
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2008 Saat 10:38
doğum yapmayan biri izlemesin tabi,katılıyorum

ama Allah hepsinin sabrını veriyor, yeter ki korkuları bilinç altında büyütmeyelim
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2008 Saat 11:55
Bana da maille bir arkadaşım göndermişti, o zaman hamile bile değildim ama izlemedim, ben o tür şeylere bakmıyorum Smile
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2008 Saat 01:57
evet ben çok izledim ve inanılmaz ürktüm..hele bazı evde yapılan doğumlar vardı ki....aklıma geldikçe korku artıyor...
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2008 Saat 09:19
ilalcim hiç korkma canım herkesin doğumu bir olmuyor kimi normal doğum zor diyor kimi sezeryan ben doğumdan sonra bile izleyemedim o görüntüleri iğrenç geliyor açıkçası bir bayan o anı nasıl koca bir dünyanın seyretmesine izin verebilir bir türlü aklımda ermiyor
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
esra2901 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2008 Saat 17:30
bende izlemeye kalktım ama açar açmaz geri kapattım korkutmaktan başka bi işe yaradığını düşünmüyorum onları izleyipte bilinçlenecek biri olduğunu da sanmıyorum herkesin durumu farklı oluyor herkes için hayırlısı neyse o olsun 
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2008 Saat 19:41
sezeryan daha korkunç amaConfused
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.