Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gribal enfeksiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgribal enfeksiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Konu: gribal enfeksiyon
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 22:10
hocam,biz bu gribal enfeksiyonu bir türlü atlatamadık..kızımın yine burnu akıyor.öksürük yok şimdilik sadece burun akıntısı.daha dün banyo yaptı.burnu açıldı diye sevinirken gece yine tıkalı.sadece SF yetmiyor. aspiratörle de çekmek gerekiyor.ama artık aspiratörü görünce basıyor çığlığı. cold mix te fayda etmedi...zaten uçuyormu ne oluyor hemen bitiverdi.üstelik kendi damlalığı fazla akıtıyor diye damlalık la kullanmama rağmen.bugün iliadin pediatrik damla aldım. uyumadan önce her iki burun deliğine birer damla damlattım.3 günden fazla kullanmayacağım. zaten yarın bile zorda kalırsam kullanmayı düşünüyorum.ateşi yok. sık sık ölçüyorum fakat uykuda ve emerken terliyor. üstümü kalın dedim,bir atlet ,uzun kollu body ve patikli pijama giydirdim. gündüz uykusunda genelde ince bir battaniye örtüyorum gece uykusunda daha kalın bir battaniye. terliyse önce sırtına ter bezi koyuyorum biraz geçince hemen üstünü değiştiriyorum. oda ısısı genelde 22 derece...emerken terlediğinde ise gazını çıkartırken yine ter beziyle kafasındaki teri kurutmaya çalışıyorum.

anlamadım gitti nerede hata yapıyorum.neden bu burun akıntısı tekrarlayıp duruyor.nasıl bitecek bu..

önerileriniz için şimdiden teşekkürler
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 12:50
Kıyafetini ve ortamı öyle bir ayarlayınki, emerken ve gaz çıkarırken, başı terlemesin. Ter bezi ile kafasındaki teri kurutuyorum derken zaten "suçunu" itiraf ediyorsun. Belkide grip değil, aşırı terlemekten, burundaki ifrazat koyulaşıyor olabilir. Biraz su teklif et bakalım içecekmi??
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 13:33
aynı oda ısısı ve daha fazla kıyafetle terlemiyordu. bu terleme burun akıntısıyla başladı.
su içmedi hocam..hemen diliyle geri çıkardı.sıvı ihtiyacını benden karşılıyor diye düşünüyorum.zira emmesi hiç azalmadı aksine arttı gibi.

acaba rotarix aşısından mı kaynaklı bu terleme yarın yaptıralı bir hafta olacak....

bu arada rotarixin ikinci dozunu 5 li karmanın ikinci dozu ile aynı günde yaptırabilirmiyim
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 20:13
Kesinlikle aşı ile bir bağlantısı yok, Rotarix aşısını, 2. karma ile beraber yaptırabilirsin. Oda ısısını ve kıyafetlerini, onu terletmeyecek hale gelene kadar azaltın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.