|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
beyzaaa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Kas 2016 Saat 09:30 |
Kadir Bey selamlar, Sıkı bir takipçiniz olarak artık son çare sizden fikir almak durumunda kaldım çünkü artık gerçekten çok çaresizim. Umuyorum uzaktan da olsa fikirleriniz beni doğru şekilde yönlendirecektir. Öncelikle yurt dışında, bir Arap ülkesinde ikamet etmekteyim. Klasik döngü içerisine girdik iki aya yakın bir müddet. 4 yaş 4 aylık (18 kilo, 106 cm) oğlum bu yıl anaokuluna başladı. Tabii ki hayatının ilk dış ortamına çıkışı ile bir yığın virüsle tanıştı ve burun akıntısı, öksürük, hapşırık vs ile devam eden döngümüz yaklaşık iki aydır peşimizi bırakmadı. Sizin söylediklerinize harfiyen uymaya çalışan ve ilaçsız yöntemlerinizle tedavi etmeye çalışan bir anne olarak, ballı-karabiberli-zencefilli limon, cold mix, deniz suyu işlemleriyle durumu uzunca bir süre kurtardım. İki ay boyunca asla bir-iki günden uzun süreli olarak kesilmedi öksürük. Burun akıntısı bazen olup bazen olmadı ama öksürük hep var oldu. Hatta öksürük bazen gündüzleri yoğun oldu, bazen geceleri uyutmadı hatta kusturdu. Dilinde pas, ağız kokusu vs asla olmadı. Kulağında da sıkıntı yaşamadık. Ateş de o dönemde hiç olmadı. Keyfi yerinde olduğu için okula yollamaya da devam ettik (Çünkü nasıl olsa bu yapışkan virüsler vücudunda olduğu sürece başka bir virüsü alma ihtimali yok, hep söylediğiniz gibi). Ancak böyle devam ederken, geçen hafta içi bir gün oğlumun soluk sayısında bir artış gözlemledim. Dakikada 40-42'ye çıktı. Tabii bunun tehlikeli olduğunu yine sizin sayenizde bildiğim için hemen doktora götürdüm. İlk doktor, balgamın ciğerlerine dolduğunu söyledi. Bu nedenle de Rhinathiol verdi. Bir de dinlediği sesten bu öksürüğün alerjik olduğu kanısına vardı ve Primalan alerji şurubu verdi. Ayrıca destekleyici olsun diye broncho vaxom aşısını verdi. Bir hafta sonra kontrol edip duruma bakacağını, gerekirse ventolin spray vereceğini söyledi. İlk doktorun söylediklerini yapmadım. Aynı gün, buradaki arkadaşlarımın önerdiği başka bir doktora götürdüm. O da benzer şeyler söyledi. Öksürük alerjik dedi. "Nasıl olur da alerjik olan çocuk okula başladığında alerjisi çıkar?" diye sordum. Çünkü toz, polen vb. bir durum yok. Doktor da "Virüsleri de alerjen madde görüyor vücut" diye karşılık verdi. Ciğerlerinin balgamla dolduğunu söyledi. Bunu tedavi ederken, nefesini de rahatlatmamız gerektiğini söyledi. Bu doktor da Lorinase alerji şurubu, Mukolyte, Ventolin spray ve Singulair çiğnenen tablet verdi. "Bunları vermezsem ne olur?" diye sordum. "Nefesi daha da kötüleşir, zatürreye dönebilir" dedi. 38'in üzerinde ateş olursa hemen, değilse 5 gün sonra kontrole getirmemi söyledi. Bu balgamın göğüste olması meselesini işin açığı önemsemiyordum. Öksüre öksüre atacaktı. Ama zatürre ihtimali (ki sizden okuduğum kadarıyla kolay kolay başa gelen bir durum değil bu) gözümü korkuttu. Aslında zatürre ihtimali değil gözümü korkutan, soluk sayısının dakikada 40'ın üzerine çıkmış olması ve ciğerlerinde wheezing sound duyması. Tıp adamı olmadığımdan, bir kerelik şans verip deneyeyim dedim. İlaçları almaya başladığımızın 3. Gecesi yarım gün boyunca 39,9-38,3 lerde ateşi çıktı. Tabii ki nereye varacağını gözlemlemek adına ateş düşürücü vermedim. Öğlene doğru kendiliğinden geçti. Ama tabii doktoru yine göreyim dedim ve gidip sordum. Henüz ilaçların 4.günüydü. Yine göğsünü ve sırtını dinledi, "hafif bir iyileşme var, garantiye almamız lazım" dedi ve Klacid antibiyotik verdi. İtirazlarımı dile getirdim, "Kan sayımı yapalım, bakteriyel değil, virüssel bu bence" dedim. "Yok hayır, çocuğu hırpalayıp kan almaya gerek yok, kullanmalısınız, işe yarayacaktır, yoksa göğsü sıkıntıya girecek" dedi. Tabii tüm bu sözler yine sizin hep bahsettiğiniz gidişat ve geceleyin antibiyotiğe başlamadım. Önce size sorup sonra karar vereyim ne yapacağıma dedim. Bu arada, geçen yıl oğlumu kreşe başlattığımızda da aynı şey olmuştu…bu kez Şubat ayıydı… bunlardan farklı iki doktora gitmiştik, aynı süreci yaşamıştık, yine ventolin spray verilmişti, yine alerjik denmişti, yine ventolin kullanmamızın üçüncü gecesi ateşi çıkmıştı, ama onda soluk sayısı artmamıştı. Tüm ilaçları kesip oğlumu okuldan alınca düzelmişti. Yani işin virütik grip mikropları olduğundan adım kadar eminim. Hiçbir ilacı kullanmak istemiyorum. Ama tüm bu süreç içerisinde size kafamı kurcalayan en önemli noktaları sormam gerekiyor. 1. Ciğerler balgam dolu. Bunu zamanla atacak diye beklerken bir de soluk alıp verme tehlikeli bölgeye giriyor. Dakikada 40-42 önemli ve kötü bir rakam. Ciğerleri temizlememizi ilaçsız beklemeli miyim? 2. 40-42 solunum sayısını normale döndürmek için ne yapmalıyım? Ya da sizce bunun asıl teşhis ve tedavisi nedir? 3. Detaylıca anlattığım bu tabloya göre tavsiye edeceğiniz bir ilaç var mıdır? Yakın zamanda Türkiye'den ailem gelecek ve onlar vasıtasıyla temin edebilirim. 4. Bu ciğere inme işinin tehlikesi soluk sayısındaki artışla anlaşılıyor. Ben göğüs balgam dolup solunum sayısı artana dek hiç bir ilaç vermemiştim. Yani bu kendiliğinden oldu. Nasıl yapıp düzeltebilirim?
O kadar önemli ki vereceğiniz tavsiyeler, size sadece kocaman bir teşekkür etmekten başka yapabileceğim yok. Sağolun, varolun!
|
|
Beyza
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118611 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eksik anlatmisim.....
Ates de solunum sayisini arttirir.. Ayricada, solunum sayisini arttiracak kadar balgam biriktiginde; cocuk basini yastiuktan kaldiramaz, dolasmaya mecali olmaz. dudaklarda morarma vardir. Nefesi alip ve vermeyi "BIR" diye sayiyoruz.. Balgam, Akcigerlarin, mikroplari etkisiz hale getirmek ve onlara yapisarak oksuruk ile atilmalarini saglamak icin ifraz edilir. Boyle bir devrede, oksurugu keserseniz, durum cok vahim bir hal alir. Boyle bir durumda. ilaclardan ziyade; "Sicak-buhar banyosunun cok daha fazla yarari olur. Bilhassa Allerji suruplari balgami daha da koyulastirdigi icin, cok zararli ilaclardir. Ventolin, Singulair; Astim ilaclaridir, ve bu durumlarda verilmelerinin hicbir geregi yoktur. Bu ilaclar, sadece bu yastaki bir cocugun;bir turlu iyilesemeyip, cok daha sik doktorlara gitmesine sebep olur.. Bu sahtekarlik; son 10 seneden beri dunyadaki butun sahtekar doktorlarin cok sevdigi bir yontemdir.. |
|
![]() |
|
beyzaaa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam şimdi şöyle açıklayayım...
Öncelikle tabii ki soluğunu sayarken nefes al+ver BİR sayıyoruz. Bununla 42. Ama bu solunum hızlanması ateşi çıktığı zaman olmuyor, normal bir zamanda oluyor. Yine tehlikeli midir? Sorularım şunlar. - Film çekildi. Lekelenmeye başlamış, balgam zaten dolu dedi üçüncü bir doktor. Antibiyotik şart dedi. Öksürük krizi de 40 dakikayı geçiyor. her saniye öksürüyor, öyle bir öksürük yani... Buhar banyosu vs hiç bir şey ama hiç bir şey işe yaramıyor. Sizce de antibiyotik gerçekten gerekli olabilir mi? Tablo ağır gerçekten çünkü. - Astım virüslere tepki olarak da ortaya çıkarmış. Bu bilgi doğru mudur? - Böyle ciğerlerine bir zarar verir miyim? çok çok korkuyorum çünkü. - Uzaktan böyle yardım istememin sağlam olmadığını biliyorum; muayeneniz tabii ki şart. Ama bir fikir olarak istiyorum. Tavsiye edeceğiniz bir ilaç olur mu? |
|
Beyza
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118611 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Zaturre bazen, Viruslerle de olur.. Bilhassa RSV bu konuda en onemli ajandir.
2- Antibiyotik icin, WBC degerine bakacaksiniz, WBC:17'den fazla ise, 20'lerin ustunde ise, antibiyotik baslanir. 3- Kendiliginden duzelenlerde, bagisiklik cok daha guclu olur. Boyle onemli durumlarda, mutlaka bir :Kan Sayimi" yaptirip, WBC degerine bakin.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Kas 2016 Saat 01:21 |
|
![]() |
|
Teşekkürler; dediklerinize bakacağım o zaman.
|
|
Beyza
|
|
![]() |
|
Tekrar merhaba hocam,
Size yazalı aradan iki ay geçti ve iki aydır bir mesafe katedemedik maalesef :( Hala en fazla iki gün dinlenme veren, hep ama hep devam eden öksürüğümüz ve bazen de ateşsiz hızlı solunumumuz mevcut. Bu öksürük işi başlayalı Ekim başı yani şimdiye dek 4 ay oldu. 4 aydır sürekli biçimde kimi zaman balgamlı kimi zaman kuru böylesi bir öksürük normal midir? Ne olur "normaldir, bazen 6-7 ay bile sürebilir, görülebilen bir şey bu" deyin de içim bir rahat etsin. Şimdiye dek ventolinin bir işe yaramadığını tecrübe ettik. Kesinlikle astım değil bence. Soluk verişi hızlı değil çünkü. Öksürük krizine girince hızlı soluyor bir süre; 45 al-ver kadar. Keyfi genel olarak iyi; sadece öksürük harap ediyor. Ateşi de olmuyor; çok nadiren 37,5 olup düşüyor. Haftada en az 3-4 gün yatar yatmaz başlıyor, sabaha kadar uyuyamıyor. Dün gece en sonunda arabadaki oto koltuğunu getirdim, yatak odasında yatağın üzerine yerleştirdim, tüm gece sabaha kadar evin içindeki oto koltuğunda uyuttum yavrumu. Çaresizlikten... Böylesi bir bitmeyen öksürük normal bir şey mi hocam? Ciğerleri zarar falan görmez değil mi? Yaz gelince biter elbet değil mi? 5 tane doktora gittim burada, hepsi de Flioxitide, ventolin, singulair ve prospan öneriyorlar. Ama çocuğum astım değil ki.... Okula gitmese bitecek, biliyorum. Hiç böylesi uzun süreni gördünüz mü hocam? Bir evet duymak istiyorum sizden :( |
|
Beyza
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iki kisiniz bu sekilde gececek.. Bilhassa az ates yapan Virusler, bagisiklik uyarilmadigi icin, uzun surerler. Aynen devam edin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|