Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip sonrası larenjit??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip sonrası larenjit??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Konu: grip sonrası larenjit??
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 00:04

Sevgili hocam-sabrınız ve yönlendirmelerinizle A virüsü çıkan gribimizi 11 gün önce ateş düşürücü vermeksizin 2 günde atlatmıştık ve 5-6 gün süren öksürükten sonra herşey normaldi ki.. dün ilk kez anasınıfına gitti.. akşam -boğazımda acı tat var dedi durdu.. reflüsü nüksetti diye çok önemsemeyip gaviscon verdim. AMA GECE KABUSTU.- 15 DAK. BİR UYANIP -BOĞAZIMDA BİŞEY VAR DEYİP AĞLADI-UYUDU-KALKTI-SIZDI.ve hep HORLADI.. sabah doktora götürdüm ilk iş..NE BUĞAZINDA BİR ŞİŞ YADA KIZARIKLIK-NE ELE GELEN BEZE-NE GENİZDE YADA BURUNDA AKINTI-NEDE KULAK YADA CİĞER DİNLEMEDE BİR PÜRÜZE RASTKLAMADI. sadece SESİ TOKLAŞMIŞ VE GENİZDENDİ!!rahatlayıp okula bıraktım. ama akşam geldiğinde çok halsiz ve ateşliydi. halada sürüyor ateşi..7 saattir müdahele etmedim. koltuk altı-civalı termometre ile 38.5 civarı oynuyor. SAYIN HOCAM- kawasakide ateşi doğru yorumlayamayıp- çooküzüntülü günler yaşadık.. babamız LARENJİT OLMASINDAN KORKUYOR.. NETTE OKUMUŞ VE İNFULENZA SONRASIYADA REFLÜDEN DOLAYI GÖRÜLEBİLİCEĞİNİ OKUMUŞ. TEHLİKELİMİDİR-ATEŞ YAPARMI. SES TELİ İLTAHABI GEÇSEDE SONRADAN ALLAH KORUSUN SOLUK BORUSU İLTAHABINA DÖNERMİ? VİRÜTİK MİDİR YAKSA ANTİBİOTİK GEREKİRMİ? KORKTUK YANİ.. NE ŞİMDİ BU ATEŞ!!PEŞPEŞE GRİP GEÇİREMEZKİ HERHALDE BU ÇOCUK!!!offf.affedin hocam ..teşkkürlerimle..

Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 00:17

sayın hocam- bir belirtiyi atlamışım.. ateş başlamadan evvel okula bırakırken -başımda küçük toplar var -demişti:))akşam ateşli döndüğündenşu ana kadarda hepbaşım ağrıyor dedi.. ve iştah sıfır.. sadece sıvı alıyor..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 12:55
Esas şimdiki "domuz gribi" olabilir. Baş ağrısı, bulantı ön planda olur. Gene ateşi düşürmeyin, ilaç vermeyin, iyi bir terlerse 1 defada bile hastalığı yenebilir. Kawasaki'de döküntü olur...
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2009 Saat 03:50
ilginize çok teşekkürler hocam.. buda griptiyse eğer- adı şu yada bu -hiç takmıyorum.. sayenizde ve tedavinizle aynı 12 gün önceki gibi 12-13 saat süren ateşle atlattık-Allah sizden razı olsun hocam.önceki 39.5 u gören-BULANTI-KUSMA-sonrasında kuru öksürüğün takip ettiği bir haldi ama bunda 38.5 geçmedi..tek ortak tarafları baş ağrısı.. ve 1 güne kalmadan inen ateş tablosu.. YİNEDE RİCE EDERİM HOCAM- 2 yıl önce reflü şüphesi ile - ZANTAC-GAVİSCON-MOTİLİUM- tedavisi gören ,şu an 5 yaşındaki kızım, bu son vakada hep buğazını tutuyor-bişey var diyor-iştahsız ve katıları yutma problemi var-su elinden düşmüyor.. oysaki düzeldi.IŞIKLA AĞZINI AÇTIRIP BAKIYORUZ- HİÇBİR KIZARIKLIK-ŞİŞME-DÖKÜNTÜ GÖREMİYORUZ BUĞAZINDA!! vee  sesi boğuk..bir acayip..ESKİ MAİLLERDE GIRTLAK İLTAHABI YADA LARENJİTİ ARADIM.. sadece krup buldum.. oda bize uymuyor.. ne olur,vaktiniz olursa bilgilendirirmisiniz-ATEŞ YAPARMI-REFLÜ YADA GRİP SONRASI GÖRÜLÜRMÜ-biz tedavi yapmadık ama İLAÇ TEDAVİSİ GEREKTİRİRMİ?bizim kızın belirtileri uyuyormu?şimdiden teşekkürler hocam..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2009 Saat 13:21
Ateşli devreyi atlatmışsınız. 5-6 gün öksürük, başağrısı olabilir. Bir kötüye gidiş olursa ateşi tekrar çıkar.. İstirahat etsin, ilaçlardan kaçının...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.