Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Konu: grip
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 11:16
Kadir bey merhaba,

2 ay sonra 10 yaşını dolduracak bir oğlum var. Bir kaç gündür kuru bir öksürüğü vardı. Normalde maalesef giyinmeyi sevmiyor halen kısa kollu ile geziyor ve kesinlikle babannesinin sözünü dinlemiyor, hiperaktifte olduğu için okulda fazlasıyla hareketli üşüttü diye düşündüm elma ayva kabuğuyla birlikte limonlu hılamur veriyordum bir kaç gübdür. Dün başı dönmüş okulda sddüşecektim anne azkalsın dedi. Akşam eve gittiğimde bağı ve kollarımdaki etler ağrıyor dedi kısa bir süre sonra da ateşlendi 40 dereceye kadar yükseldi ateşi, hemen 2 ölçek tamol ve 1000gr lık amoklavinin yarısını bölüp verdim. ateşini yarın saat sonra ölçtüğümde 38,5 a düştüğünü gördüm, bütün gece uyanıktık hastaneye görttürmek istedim iyiyim dedi gelmedi, hastanelerde kalabalık diye üstelemedim.

dr bir arkadaşıma sorduğumda domuz gribi belirtileri dedi . hiç hastaneye götürme çocuğu, augmentin, tamiflu ve immuzin c al içir çocuğa okula gönderme 3,4 gün dinlensin dedi

sizin fikriniz benim için önemli ne dersiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 11:34
Kusma-bulantı-ishal de başladı ise, "domuz gribi" olabilir, olmazssada zaten aynı şeyleri yapacağız. ... Doktorların hala grip'te Augmentin kullanmaları enteresan. Tamifluyu bulman zor... İmm...nc hiç bir halta yaramaz.  Eski mailler de yazanları yapın.
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 11:44
Hocam , aradım şimdi evi ishali yokmuş 1 kere kusmuş o da safra... ateşi çok , üşüyor doğal olarak düşürmeyin dedim anneme, ateş olunca bakteriler üremiyor demiştiniz, ama havaleden de korkuyorum , üzerinden yorganı indirmiyormuş ConfusedConfused 

ben çalışıyorum diğer oğlumda hastanede yattık yine 1 hafta iznim bitti izin alamıyorum CryCryCry aklım evde , çok üzülüyorummm Cry

ballı limon, cold mix diyorsunuz yani....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 11:51
10 yaşındaki kazık kadar çocukta "havale" mi olurmuş... Boşver, rahatına bak..
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 12:02
Teşekkür ederim Kadir bey her ne kadar annelik hassasiyetimden dolayı rahatıma bakamasam da en azından içimi rahatlattınız... sağolun....
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 09:50
Endişe ve korkuyla geçen koca bir 3 günden sonra güzel haberlerle buradayım Big smile

Kadir bey ben nolur ne olmaz diye Cuma günü ( amoklavin 650 mg, tamiflu ve immuzinc )ilaçları eczaneden aldım. Belki haftasonu bulamam diyeWinkCuma akşamı bir kere kustu , cumartesi günü de kakasını kaçırdı su gibi ishaldi ancak bir kere tuvalete  çıktı.
İlaçları tamiflu dahil cuma akşamından bu zamana kadar veriyorum. Halsizliği hiç olmadı hiperaktivitesinden birşey kaybetmedi yani... Dün çok iyiydi hatta sokağa çıkmayı teklif etti bana odada yanlız sıkıldı sanırım.. bugünde çok iyi ateşi şükür.... 35,4 , halsizlik yok, ishal ve kusma yok.. sadece hafif öksürük var...

İlaçları bitirmeli miyim sizce  ??

Bir de 4 yaşında olan her sene en az 10 gün hastanede yatan, zırt pırt hastalanan Cry diğer oğlumu hastalıktan korumak için ne yapabilirim? abisinin odasına hiç sokmadım ben de maske ve eldivenlerle girdim. devamlı hijyenel kullandık evi sık sık havalandırdım. oda sıcaklığı iyi , doğalgaz yanıyor.immuzinc i ona da sabah akşam bir ölçek veriyorum, ballı limonu su gibi her gün veriyorum hani illaki grip olmasına fırsat vermeden , yeterli mi ?
Tekrar teşekkürler....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 20:49
Parayı telef ettin.. Bir gün daha sabretseydin zaten iyileşiyordu.. hadi Tamiflu'yu anladıkta , Amoklavin ve İmmz.. ne oluyor??? Bunların Grip'te hiçbir rolü yok..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.