Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semihas Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semihas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2020 Saat 16:24
Merhaba hocam 4 yaşındaki kızım hapşırık ve hafif burun akıntısıyla halsiz düştü hırıltı bizim için hem oğlum hem kızımda her grip ve nezlede kaçınılmaz zaten hırıltısı çok arttı nebülizatörün içine serum fizyoloji koyup uyguladık bal limon turpun içine bal ve cold mix uyguladım sıkça.. şiddetli öksürük başladı 2 defa kustu balgamlı şekilde ve 1,5 günde iyileşmiş oldu herzamankinden çok daha çabuk iyileşti gerçekten.. bir de 9 aylık oğlum var ona da bulaştı burun akıntısı hapşırık filan başladı serum fizyoloji cold mix uyguladık ama hırıltısı çok arttı ateşi 40’a gelmedi ama arada gelip gidiyordu fitil verdim 2 defa . 2 gece hiç uyumadı uyutmadı gündüz de çok huysuz huzursuz gece de aynı.. Hastalık kzımı çok düşürmediği için aynı virüs diye düşünüp çabuk geçer sandım doktora gitmemeye kararlı olsam da etraftan aldığım tepkiler yüzünden 3. Gün biterken Yakacık çocuk hastanesine gittik çok fazla sıkışık burası 2. Basamak hastane sizin 3. Basamak üniversite araştırma hastanesine gitmeniz gerek belki yoğun bakım bile gerekebilir dedi asla inanmadım ama tabi anne olarak bi endişe içine girdim asla üniversite hastanesine gitmek istemiyordum çünkü bi damar yolu açıyorlar çocuğa vermedikleri ilaç kalmıyor bu nedir diye sorunca da tripler filan.. salak saçma bakışlarına maruz kalıyoruz.. biz de 73 yaşında alerji uzmanı olan çok ilaç sevmeyen doktorumuza gittik kızımın da oğlumun da ısrarla mevsimsel alerjik bronşit olduğunu söylüyor 10 Çocuğun olsa 10’u da aynı olur diyor🤷🏼‍♀ ventolin sadece kriz anında vereceksin diyor. 1-Siz yazılarınızda bronşitte balgam olmaz diyorsunuz biz de deli gibi balgam var bu durumda biz bronşit olmuyoruz dimi ? Kan sayımı özellikle istedim wbc si 10.42 crp si de 7.41 Boğazına baktı çok çok kızarmış dedi balgam çok fazla dedi.yatmaya gerek yok dedi antibiyotik şart dedi en az 6 gün kullan dedi Ceftinex yazdı bricanyl perebron birinden ver dedi bir de ateş çıktıkça fitil paranox ver dedi... 2-pekmez ver Alerjik oldukları için bal iyi gelmez diyor çiçek tozundan yapılıyor size iyi gelmez dedi ? Doğru mu ?🤷🏼‍♀ 3-antibiyotiğe başladık hocam kesmeli miyim yoksa viral mi bakteriyel mi oluyor şimdi bu ? Dün gece çok yoğun öksürük krizi yaşadık kustu az biraz ama hala çok rahatlayamadık 4-balgam için ne yapmalıyım şaşırdım gerçekten ? Çok teşekkürler hocam Allah razı olsun Size çok güveniyorum güzel şeyler duymak istiyorum
Yukarı Dön
semihas Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semihas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2020 Saat 16:26
Yukarı Dön
semihas Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semihas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2020 Saat 16:27
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119583
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2020 Saat 19:48
Hayatimda, o "yasli" allerji doktoru kadarCAHIL doktor gormedim… 
1- Bu mevsimda ASLA "mevsimsel allerji" olmaz...Ilk bahar ve Sonbahar da olur.
2- O doktor acaba hic; Grip teshisi koymus mu?? Bu tip doktorlara gore her oksuren hasta; ya Astim, ya
 allerji! 
3- WBC'si: 10,42 olan bir hastada, ASLA "bogazi kizarik" olmaz.. Tipik uc-kagitci!! 
4- Sakin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin..
5- Bal allerji yapsa, "DOKUNTU" yapar!!  Solunum arazi vermezki!!! Yani bu kadarda cahil ve salak da
 olunmaz!!! 
6- Bildigin Grip.. Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.
Baglam; vucudun savunma mekanizmasi.. Isi bitince kaybolur. zararli bir sey degildir. 
Sicak su buhari cocugu rahatlatir. 
SAKIN, atesini dusurmeyin.
Boyle sacma sapan doktorlara gitmeyin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Oca 2020 Saat 19:50
Yukarı Dön
semihas Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semihas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2020 Saat 00:04
Allah razı olsun hocam kestim ilaçları daha iyi şuanda... sayenizde şunu biliyorum “çocuklarım bronşit değil” sadece solunum yolları fazla hassas sanırım her gripte yoğun hırlama oluyor bu tedirgin yapıyor beni.”böyle olunca karın solunumu yapıyor bu da ciğerlerini yorar “ demişti önceden başka bi doktor ... karın solunumu zararlı mı gerçekten ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119583
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2020 Saat 03:33
Yok canim sende!!! HER derin nefes alanda, Karin solunumu da olur.. 
Cigerler bir kere; "pasif" organdirlar.. Gogus kafasi sistiginde, akcigerleri saran plevra boslugunda olusan
 vakum ile akcigerler pasif olarak siser ve havayi iclerine cekerler. Buna ilaveten, bu yeterli olmazsa, 
karnindaki diyafram adelesi kasilarak asagi cekildiginde de ilave vakum olusur. Karin solunumu dedikleri,
 diyaframin yaptigi solunumdur.
Akciger dokusunda, ADELE YOKTUR KI YORULSUN!!! 

Turk doktorlari; Fizyoloji ve Fizyopatoloji bilmedikleri icin (ders gormedikleri icin), boyle sacmalarlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Oca 2020 Saat 03:35
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.