Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gripten sonra şiddetli kulak agrisi ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGripten sonra şiddetli kulak agrisi ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mustuyıldız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gripten sonra şiddetli kulak agrisi ates
    Gönderim Zamanı: 27 Kas 2017 Saat 05:03
Hocam gribin sonu sarimsi burun akintimiz vardı.ama gece şiddetli bir sol kulak agrisi ile uyandi.agladi.ağrı olunca illiadin damla damlattim  ağriyan kulağina sicak havlu koydum .sonrada atesi çıktı 38.5 ates çıkınca kulak agrisi azaldı . (3 gundur illiadin damla kullaniyordum)bu 3.gun.
Hocam acile gittik kulaginda kizariklik var dedi.bactirim vermedi klomokos 70 ml( siz buda olur demistiniz )verdi.ant.başladım.35 dk.sonra aç karna olduğu için kustu.
Burnu tikali.geniz akintisi ve burun akintisi devam ediyor.
Antibiyotik kullanmalimiyim?kac ölçek vereyim?
Bu antibiyotik yeterli olurmu?
 (5 yas 19.5 kilo)

Düzenleyen Mustuyıldız - 27 Kas 2017 Saat 06:21
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2017 Saat 05:18
Hocam küçük kızım da hasta 21 aylik 10.6 kg
Grip sonu devamli kulağını kasiyordu.3 gün illiadin damla kullandim.1 gün ara verdim şiddetli kulak agrisi ile uyandı tekrar illiadin damlattim.agrisi azaldı ama ateş çıktı 38.2 civarı.daha doktora gitmedik.şimdi uyuyor.
Illiadin 1 gün ara (24 saat kadar)mi yoksa daha fazlami.
Ne yapmaliyim

Düzenleyen Mustuyıldız - 27 Kas 2017 Saat 05:40
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2017 Saat 09:55
Doktor bey buyuk kizimin atesi 39 .3 civarı oldu başim cok ağrıyor diyo genel olarak ağlamaklı kulağım da ağrı yok diyor.başka bir viral enfeksiyon olabilirmi dilde pas yok agizda kötü koku yok.hocam boğazi kizarik.kulağın agrisi illiadin damlatinca azalıyor 
" border="">
" border=""> " border=""> " border="">

Düzenleyen Mustuyıldız - 27 Kas 2017 Saat 13:33
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2017 Saat 16:29
Iyi günler kadir bey çocukların ateşleri yüksek devam edince cocuk doktoruna gittik.muayene sonucu kulak enfeksiyonu dedi.büyük kızıma (5 yas 19.5 kg) klomokos 400/57mg (acilde vermisti) bunu gunluk 1.5 olcek bitir.sonra augmentin ES 600/42.9mh 1 ölçek kullarak 10 güne tamamla dedi.ates 38.4 civarı olduğu için başladım . (Bactirim vermiyorlar) boğazi ve cigerleri  temiz dedi.Hocam inleyerk uyuyor geniz akintisi var.Burnu tikali.hiç rahat değil.başim çok ağrıyor diyor. Serin yere çıkınca ates biraz düşüyor ve agrisi geçiyor diyo.simdilik kulak ta agri yok
Küçük kzim (21 ay 10.3 gr) ona da kulak enfeksiyonu dedi augmentin BID 400/57 mg verdi.Gunluk 1 olcek. atesi 37.2 civarı old.için baslamadim.yükselince başlayayım mi?boğazi ve cigerleri  temiz dedi.kulgi ile oynuyor.10 gun sonra kontrole gel dedi.
(AYRIYETTEN Ibrumun zero_sudafed -kulak damlasi_ibu-fort verdi almadim)

Düzenleyen Mustuyıldız - 27 Kas 2017 Saat 19:04
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2017 Saat 06:37
Basindan beri Antibiyotik gerekmiyordu.. 
 ".... Ibrumun zero_sudafed -kulak damlasi_ibu-fort ..." SAKIN bu ilaclari kullanmayin..
Sadece; Iliadin DAMLA kullanin. 
Eski mailleri okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2017 Saat 06:44
Hocam nerdeyse mailleri hatmettim.
Büyük kizimda ates düştü klomokos başlamıştım.keseyimmi?(2 kere 1.5 ölçek vermiştim.
Diğer dediklerinize aynen devam.
Cold mix oksuruk olmasada arada kullanabilir miyim. (Sadece Gece yatamadan once)çok tikanik olduğu zaman rahatliyorlar.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2017 Saat 06:49
Hocam 3.gün illiadin kullanniyordum şiddetli ağrı oldu
Birde kulağına sicak su torbası koymuştum ağrı geçsin diye acaba bakterilerin uremesine sebep olmuş olabilir miyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2017 Saat 13:27
1- Antibiyotigi , basladiginiz kabahat!! O kadar da anlattim!!
2- Kulak agrisina;  KURU-SICAK tatbik edilir. Sicak su torbasi OLMAZ..  Havluyu utuleyip, koyun ve
terleme baslamadan alin. 
3- Hadise "bakteri" DEGIL..  Odemi arttirdiginiz icin agri oldu.. Yazilanlari iyi okuyun. 
4- Orta Kulak Iltihaplari, Turk doktorlarinin sandigi  gibi "bakteriel" bir hastalik degildir.. Hadise, virus
enfeksiyonlarinin sebep oldugu ODEM yuzunden, Oztaki borusunun kapanmasidir. 
O yuzden tek basina; Iliadin damla ile iyilesiyorlar.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.