Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamilelik ve yeni dogan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hamilelik ve yeni dogan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 261
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hamilelik ve yeni dogan
    Gönderim Zamanı: 02 May 2020 Saat 22:14
http://m.YollaYap.com/beth/1588446033117.jpg ; Hocam 40 yaşındayım ve 32 hafta lik hamileyim. Tahlilinmde wbc ve bağzı değerler yüksek çıkmış. Yorumlaya bilirmisiniz. Penisilin alerjim var. Antibiyotik gereklimidir. Hiç bir şikayetim yoktu nasıl böyle wbc yüksek cıktı anlamadım. Sadece dış eti kanamam var ondan olabilir mi.
2. olarak kime denk gelsem bu aralar  yeni doğan bebeğin kanında enfeksiyon cıktı hastanedeyiz antibiyotik verdiler diyorlar. Yeni doğan bebeğin kanında enfeksiyon neden çıkar. Wbc kaç olması lazım antibiyotik gereklimidir ve ne kullanılmalıdır. Sadece merak ettim başımıza böyle birşey gelirse diye.
3. Doğar doğmaz k vitamini yapılıyor. Turkiyedeki uygulama doğru yapılıyor mu doz ve uygulanan yer acısından. Gereklimidir bu işlem. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2020 Saat 04:22
Gonderdiginiz Link acilmiyor..

Penisilin allerjiniz:YOK! Olsa idi, son yapilan Penisilin ignesi veya testinde; ölmeniz gerekirdi!

Cocuk doktorlari SALAK olduklari icin; Yeni dogan bebeklerdeki WBC degerlerini bilmezler... O SALAKLARI ciddiye almayin..
WBC Degerleri:
0-3 gun: 9.0-35.0
1-2 hafta: 5.0-20.0
1-6 ay:6.0-17.5
7ay-2 yas:6.0-17.0 SAKIN Turk doktorlara inanmayin..

K vitamini yapilmasi Dogrudur. Ancak 40 sene sonra ogrenebildiler, simdide Halk inanmiyor.
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2020 Saat 12:53
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2020 Saat 12:59
Hocam açılmayan tahlil sonuçlarını tekrar gönderdim. Vajen KültürüKültürde cikmis: Staphylococcus aureus (Diğer) üredi. Her ay baska birsey uruyor. Daha oncede e.coli cikti. . Kan da wbc yüksekliği buna bağlı olabilir mi. Kandaki enfeksiyon ciddi mi 31 haftalik hamileyim. Ne yapayım. Antibiyotik kullanmak istemiyorum artık.. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2020 Saat 18:53
Ben bu kadar SALAK bir laboratuvar gormedim..
1-WBC:13.69, enfeksiyon karari verebilecek kadar yuksek bir deger degil.
2-Idrar dansitesi: 1015 ve Referans araligi: 1005-1030 oldugu halde, "dusuk" diyecek kadar salak olunabilirmi???
3- Diger butun degerler; "neg" (yani negative) oldugu ve Referans degerleri de "negatif" oldugu halde, tamamina, "Normal disi" diye yorum yapan bir Laboratuvar kesinlikle GERI ZEKALILAR tarafindan isletiliyor demektir.

Bu raporu ilk firsatta o laboratuvarin, GERI ZEKALI sefinin munasip bir yerine sokun!!
VE SAKIN, bu laboratuvarin verdigi hicbir sonuca inanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 May 2020 Saat 18:56
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.