Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamilelikte hangi ilacı neden kullandınız?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHamilelikte hangi ilacı neden kullandınız?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 14:32
ilalcim hiç bilmiyordum mutlaka sorarım inşaallah bi sorun olmaz sağol bilgilendirdiğin için
raziyecim birçok doktor önermiyor ileride bebeğe zararlı diyorlar zaten elevitin içinde yeteri kadar olduğunu söylüyorlar
bilmiyorum ne derece doğru bu hamilelğimde kullandırtmadılar bana kimseyi yanlış yönlendirmek istemem hiç bir bilgim yok sadece doktorlardan duyduğum buydu   
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 17:08
Orjinalini yazan: pinar35 pinar35 Yazdı:

evet cnm ayrı ayrı kullandım...
folik asit başka elevit  başka elevitte a b c d bilumun her çeşit vitamin var

ama mhamilelik planlıyorsa şuan sadece folik asit yeterli hamile kaldıktan sonra ilk 3 ay elevit + folik asit içtim ben

Allah Allah yanlışmı hatırlıyorum acaba.Pazartesi günü kan testi için dr gidicem zaten doktorum aynı bi sorayım....Elevit vardı onu iyi hatırlıyorum da ben onu folik asit sanıyorum...Ben şu an kendi düşüncemle folik asite başladım.....
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
FİNCAN34 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 851
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 17:10
bende bı defasında tv de şunu duymuştum astım buranşıt olma ihtimali oluyorlarmış dıger tarafta artılar daha fazlla oldugu icin kullanılmasını onerıyorlarmış inş iyi olurBig smile
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 17:14
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

ilk hamileliğimde ilk 3 ay folik asit sonrasında elevit ve demir ilacı ferro snl
ikinci hamileliğimi düşündüğüm andan itibaren elevit kullandım folik asit vermiyor artık bir çok doktor hala elevite devam ediyorum idrar yolu iltihabım olduğu için bir yığın antibiyotik ve iğne kullanıyorum düşük önleyici iğne kullandım ilk dört ay (prolut.n dep.t)
mide yanması için re.nie birebir diğerleri hiç fayda etmiyor bana
midem ilaç deposu oldu bu hamileliğimde ve bebeğim çok iri ilaçlardanmıdır bilmem inşaallah sağlıcakla bir doğsa
ilaç kullanmadan bir kaç doktora danışın derim sonra benim gibi çekersiniz güvenebileceği hakikaten işinde uzman bir doktor çok kolay çıkmıyor insanın karşısına

Çok doğru ilaçların bebek üzerin de çok fazla etkisi olabiliyor sağlıkla alın bebeğinizi inşallah...Yalnız folik asit çok önemli diye biliyorum günlük alınacak miktar gıdalardan da karşılanamıyor..ve mutlaka takviye olarak alınması gerekiyor...Elevitin içerisin de çok az var.. ama yine de en iyi bilğiyi dr alabiliriz sanırım.
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 17:42
folik asitte sadece folik asit var elevitte birsürü birşeyler daha vardı...folik asitle beraber....ben sadece elevit kullanmıştım...birde belli bir süre sonra kan hapına başlamıştım.....

aslında calsiyum almak çok mantıklı değil...zaten hem kendimiz hemde bebek için yeterli miktarı  gıdalardan alabiliyoruz...bilirsiniz...hamileyken hepimiz bardak bardak süt...kase kase yoğurt yiyorduk...üzerine birde calsiyum alırsak bu fazla calsiyum vücutta özelliklede eklemlerde birikerek ilerde eklem rahatsızlıkları ,kireçlenme gibi sorunlara yol açıyor...eğer gıda takviyemiz yerinde ise extra calsiyum almaya gerek yok derim ben....sonra ilerde torunlarımızın peşinden nasıl koşturacağız dimi ama?
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 17:48
Doğru aslında hayatımda içmediğim kadar sütü,yemediğim kadar yogurdu,meyveyi Kuzeye hamileyken yemiştim..
Yukarı Dön
pinar35 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 1857
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 23:23
Orjinalini yazan: DEVRİMKUZEY DEVRİMKUZEY Yazdı:

Orjinalini yazan: pinar35 pinar35 Yazdı:

evet cnm ayrı ayrı kullandım...
folik asit başka elevit  başka elevitte a b c d bilumun her çeşit vitamin var

ama mhamilelik planlıyorsa şuan sadece folik asit yeterli hamile kaldıktan sonra ilk 3 ay elevit + folik asit içtim ben

Allah Allah yanlışmı hatırlıyorum acaba.Pazartesi günü kan testi için dr gidicem zaten doktorum aynı bi sorayım....Elevit vardı onu iyi hatırlıyorum da ben onu folik asit sanıyorum...Ben şu an kendi düşüncemle folik asite başladım.....
canımcım şuan zaten sadece folik ait alacaksın
ben hamile kaldıktan sonra ilk 3 ay hem folik asit hem elevit kullandım
ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2010 Saat 11:23
ilk üç ay folik asit ve düşük tehlikem olduğu için progestan kullandım
sonrasında elevit ve kan hapı
kramplar ve kabızlık için de magnesium verdi
mide bulantısı için dramine vermişti ama bulantım pek olmadığı için kullanmadım
balık yağı kullanmadım çünkü yazın bile haftada en ez bir kez balık yedim
şimdi kızım da balığı çok seviyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.