Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hamileyim(syf 3)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuhamileyim(syf 3)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tualtual Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: hamileyim(syf 3)
    Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2011 Saat 19:30
herkese merhaba.
ben sitenizde henüz yeniyim.bana yardımcı olabilecek deneyimli annelere sormak istiyorum...
32 yaşındayım ve üç yıllık evliyim.eşim çocuk delisi. ama ben korkuyorum.herşeydenErmm
hamilelikten, çocuğun sorumluluğundan, hayatımın tamamen kısıtlanmasından, eğitiminden, doğumdan...
öğretmenim ve etrafımda yıllarca hep çocuklar, gençler vardı. çocukların sorunlarıyla, ailelerin dertleriyle o kadar haşır neşir oldum ki sıra bana geldiğinde korkuyorum. benim gibi korkan yokmu??? sorun bende mi??? kendimi hiç hazır hissetmiyorum ama bir yandanda zaman, yaş geçiyorUnhappy etrafımdakilerin ve en önemlisi eşimin baskılarıda cabası...  kime sorsam keşke daha önce bebeğimi elime alsaydım diyor. ama ben evliliğimin ilk yıllarını doyasıya yaşamak istiyorum . bilemiyorum, artık bu konu beni fazlasıyla yoruyor.
biraz uzun oldu galibaEmbarrassed şimdiden herkese teşekkürler...

Düzenleyen yasemin - 08 Mar 2012 Saat 12:50
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2011 Saat 19:59
Öncelikle hoşgeldiniz Smile
Benim iki kızım var, herkesin dediği gibi ben de dünya bir yana kızlarım bir yana diyorum...
Birkaç cümle yazmak istedim ama bunları yeterince duymuşsunuz anlaşılan. ben evliliğimin ilk yıllarını doyasıya yaşamak istiyorum demişsiniz, sadece buna bir cevap yazayım, ben çocuklarımdan önce yaşamıyormuşum da haberim yokmuş Starasıl onlarla hayatı doyasıya yaşıyor ve tadını alıyorum Smile
Bence size en iyi desteği bir psikolog verebilir. Çok faydası olacağına eminim...
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 01:52
Merhaba 1 yıllık evlıyım ve ıyıkı egemı dogurdum dıyorum sevgıler

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
tualtual Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 04:00
çok teşekkür ederim, gerçektenSmile bu arada Allah bağışlasın...
bu siteyi bulunca, siz annelerin sevgi dolu ve hayranlık uyandıran yazılarını okuyunca inanın psikolog kadar iyi geldi. dünden beri burada okuduklarım,hiç tanımadığım insanların  çocuk sevgileri beni bayağı etkiledi.  umarım psikolog gereksinim kalmazBig smile
Yukarı Dön
tualtual Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 04:03
Allah EGE'ye de uzun ve güzel yıllar versin, gerçekten kahraman olarak görüyorum sizleri, 1 yıllık evli ve bebekNuke
Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 702
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 04:25

Sevgili tualtual,

Sanırım sizi çok iyi anlıyorum, ben 32 yaşında anne oldum…sırf bu düşüncelerden dolayı evliliğimin 5.yılında bebeğimle buluştum….

Tüm bu düşüncelerin nedeni biraz FAZLA BİLMEK… o ne olur-bu ne olur ince hesaplar…sizin kafanızda burada sıralamadığınız başka düşünceler-endişeler de var aslında…içinde bulunduğunuz durumdan ileriye yönelik sorunlar çıkarmak elbette kaçınılmaz…hesap-kitap insanı olunca…

Ama inanın her şey olacağına varıyor, eğer bu hayatta anne olmak istiyorsanız bir an önce olun, anne olmak isteyip-istemediğinizden emin değilseniz, emel sayının bir ropörtajı vardı onu bulun, olmadı çevrenizde çocuk diye yanıp tutuşanların hayatlarına tanık olun…zamanınız çok kısıtlı çok kısa bir süre sonra pişmanlık aşamasına gelmiş olacaksınız, hatta derhal çocuk düşünmezseniz, yetiştirmek de çok zor olacak…

Ben armudun sapı üzümün çöpü derken, armudu da üzümü de kafama göre ayarlayıncaya kadar bekledim, bir sel geldi armutlarımı, bir yel geldi üzümlerimi götürdü, bu talihsizlik değil, meğerse hayat buymuş… istediğin, arzu ettiğin gibi olmazmış…yani kafanızdaki şartları ASLA sağlayamayacaksınız, sağladım dediğiniz anda sizi bir sorun daha bekliyor olacak; HAYAL KIRIKLIĞI….hayatı olduğu gibi kabullenip, olması gerekenleri zamanında gerçekleştirmek lazım…

Yani uzun sözün kısası bacım, yaşın geçmeden, deli dolu-enerjili yılların geçmeden çocuk düşün…eşin de bu iş için yanıp tutuşuyorken, onun hayalleri ile de oynama, hayat evlendikten sonra tek kişilik değil…ha ne olur, birkaç tane olmaz da bir tane olur….

Ben 15 aylık oğlumun hakkından gelemiyorum, geciktirdim çünkü enerjim yetmiyor, keşke şimdiye kadar çocuğum, ki o zaman çocuklarım olurdu, büyümüş olsaydı en azından 6 yaşında olabilirdi…

Bir gün böyle düşünmemek için derhal çocuk….

Muhabbetle…

Unutmadan dünyadaki en mükemmel çocuk sizin çocuğunuz olmayacak, böyle düşününce işler daha da kolaylaşıyor…ben bu sorunu burdaki uzmanımızla aştım…mükemmeliyetçi olabilirsiniz ancak mükemmel olamazsınız…

Biz sizinle daha çooook dertleşiriz, çok ortak yanlarımız çıkar….Wink

hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 10:33
Orjinalini yazan: tualtual tualtual Yazdı:

çok teşekkür ederim, gerçektenSmile bu arada Allah bağışlasın...
bu siteyi bulunca, siz annelerin sevgi dolu ve hayranlık uyandıran yazılarını okuyunca inanın psikolog kadar iyi geldi. dünden beri burada okuduklarım,hiç tanımadığım insanların  çocuk sevgileri beni bayağı etkiledi.  umarım psikolog gereksinim kalmazBig smile
sizin yazılarınızdan, o kötü duyguları çok yoğun yaşadığınızı anladım ve bunun için psikolog işinizi kolaylaştırır demiştim. ama siz forumumuzdan hemen etkilendiğinize göre, çok da yoğun (aşılamayacak kadar) değil anlaşılan LOL en kısa sürede anne olma isteğiyle yanıp tutuşan bir hanım görürüz karşımızda inşallah  Big smile
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 11:32
22 yaşında genç bir anneyim. Bir kızım bir oğlum var. Kızımı 18'de oğlumu 19'umda aldım kucağıma...
Deseler ki geri dönülsün olmasınlar... Hayır derim... Şuan kızım 4,5, oğlum 3 yaşında.

Çok zorlansam da, zaman zaman çileden çıksam da onlar iyi ki varlar, ve hayatımdaki en güzel şeyler...

İyi ki de diyorum erken olmuşlar, ileri yaşlarda olsalarda ince eleyip sık dokumaktan geç kalırdım, berianın da dediği gibi enerjim yetmezdi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.