Sevgili tualtual,
Sanırım sizi çok iyi anlıyorum, ben 32 yaşında anne oldum…sırf bu düşüncelerden dolayı evliliğimin 5.yılında bebeğimle buluştum….
Tüm bu düşüncelerin nedeni biraz FAZLA BİLMEK… o ne olur-bu ne olur ince hesaplar…sizin kafanızda burada sıralamadığınız başka düşünceler-endişeler de var aslında…içinde bulunduğunuz durumdan ileriye yönelik sorunlar çıkarmak elbette kaçınılmaz…hesap-kitap insanı olunca…
Ama inanın her şey olacağına varıyor, eğer bu hayatta anne olmak istiyorsanız bir an önce olun, anne olmak isteyip-istemediğinizden emin değilseniz, emel sayının bir ropörtajı vardı onu bulun, olmadı çevrenizde çocuk diye yanıp tutuşanların hayatlarına tanık olun…zamanınız çok kısıtlı çok kısa bir süre sonra pişmanlık aşamasına gelmiş olacaksınız, hatta derhal çocuk düşünmezseniz, yetiştirmek de çok zor olacak…
Ben armudun sapı üzümün çöpü derken, armudu da üzümü de kafama göre ayarlayıncaya kadar bekledim, bir sel geldi armutlarımı, bir yel geldi üzümlerimi götürdü, bu talihsizlik değil, meğerse hayat buymuş… istediğin, arzu ettiğin gibi olmazmış…yani kafanızdaki şartları ASLA sağlayamayacaksınız, sağladım dediğiniz anda sizi bir sorun daha bekliyor olacak; HAYAL KIRIKLIĞI….hayatı olduğu gibi kabullenip, olması gerekenleri zamanında gerçekleştirmek lazım…
Yani uzun sözün kısası bacım, yaşın geçmeden, deli dolu-enerjili yılların geçmeden çocuk düşün…eşin de bu iş için yanıp tutuşuyorken, onun hayalleri ile de oynama, hayat evlendikten sonra tek kişilik değil…ha ne olur, birkaç tane olmaz da bir tane olur….
Ben 15 aylık oğlumun hakkından gelemiyorum, geciktirdim çünkü enerjim yetmiyor, keşke şimdiye kadar çocuğum, ki o zaman çocuklarım olurdu, büyümüş olsaydı en azından 6 yaşında olabilirdi…
Bir gün böyle düşünmemek için derhal çocuk….
Muhabbetle…
Unutmadan dünyadaki en mükemmel çocuk sizin çocuğunuz olmayacak, böyle düşününce işler daha da kolaylaşıyor…ben bu sorunu burdaki uzmanımızla aştım…mükemmeliyetçi olabilirsiniz ancak mükemmel olamazsınız…
Biz sizinle daha çooook dertleşiriz, çok ortak yanlarımız çıkar….