Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nilufer
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1718
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 16:32 |
Kevser Yazdı:
Öncelikle hoşgeldiniz  Benim iki kızım var, herkesin dediği gibi ben de dünya bir yana kızlarım bir yana diyorum... Birkaç cümle yazmak istedim ama bunları yeterince duymuşsunuz anlaşılan. ben evliliğimin ilk yıllarını doyasıya yaşamak istiyorum demişsiniz, sadece buna bir cevap yazayım, ben çocuklarımdan önce yaşamıyormuşum da haberim yokmuş asıl onlarla hayatı doyasıya yaşıyor ve tadını alıyorum  Bence size en iyi desteği bir psikolog verebilir. Çok faydası olacağına eminim...
|
kevsercim cok guzel konuşmuşsun ,,çocuklarımdan önce yaşamıyormuşum da haberım yokmuşş,,, dunyaya bır kere gelıyoruz ve annelık duygusunu yaşamalıyız bence,elbettekı sorunları olucak vs......e bız sorunsuzmu buyudukkı onlar sorunsuz buyusun...cok da ince dusunmemek lazım galıba.. çok da gec kalmadan bır evlat sahıbı olmanız gerekır bence..hayırlısı inşallah..
|
|
 |
tualtual
Üye
Puanlar: 11
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 16:58 |
beria Yazdı:
Sevgili tualtual,
Sanırım sizi çok iyi anlıyorum, ben 32 yaşında anne oldum…sırf bu düşüncelerden dolayı evliliğimin 5.yılında bebeğimle buluştum….
Tüm bu düşüncelerin nedeni biraz FAZLA BİLMEK… o ne olur-bu ne olur ince hesaplar…sizin kafanızda burada sıralamadığınız başka düşünceler-endişeler de var aslında…içinde bulunduğunuz durumdan ileriye yönelik sorunlar çıkarmak elbette kaçınılmaz…hesap-kitap insanı olunca…
Ama inanın her şey olacağına varıyor, eğer bu hayatta anne olmak istiyorsanız bir an önce olun, anne olmak isteyip-istemediğinizden emin değilseniz, emel sayının bir ropörtajı vardı onu bulun, olmadı çevrenizde çocuk diye yanıp tutuşanların hayatlarına tanık olun…zamanınız çok kısıtlı çok kısa bir süre sonra pişmanlık aşamasına gelmiş olacaksınız, hatta derhal çocuk düşünmezseniz, yetiştirmek de çok zor olacak…
Ben armudun sapı üzümün çöpü derken, armudu da üzümü de kafama göre ayarlayıncaya kadar bekledim, bir sel geldi armutlarımı, bir yel geldi üzümlerimi götürdü, bu talihsizlik değil, meğerse hayat buymuş… istediğin, arzu ettiğin gibi olmazmış…yani kafanızdaki şartları ASLA sağlayamayacaksınız, sağladım dediğiniz anda sizi bir sorun daha bekliyor olacak; HAYAL KIRIKLIĞI….hayatı olduğu gibi kabullenip, olması gerekenleri zamanında gerçekleştirmek lazım…
Yani uzun sözün kısası bacım, yaşın geçmeden, deli dolu-enerjili yılların geçmeden çocuk düşün…eşin de bu iş için yanıp tutuşuyorken, onun hayalleri ile de oynama, hayat evlendikten sonra tek kişilik değil…ha ne olur, birkaç tane olmaz da bir tane olur….
Ben 15 aylık oğlumun hakkından gelemiyorum, geciktirdim çünkü enerjim yetmiyor, keşke şimdiye kadar çocuğum, ki o zaman çocuklarım olurdu, büyümüş olsaydı en azından 6 yaşında olabilirdi…
Bir gün böyle düşünmemek için derhal çocuk….
Muhabbetle…
Unutmadan dünyadaki en mükemmel çocuk sizin çocuğunuz olmayacak, böyle düşününce işler daha da kolaylaşıyor…ben bu sorunu burdaki uzmanımızla aştım…mükemmeliyetçi olabilirsiniz ancak mükemmel olamazsınız…
Biz sizinle daha çooook dertleşiriz, çok ortak yanlarımız çıkar…. |
|
 |
tualtual
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 17:11 |
bana vakit ayırdığınız için çoooooooooook teşekkür ederim  duygularımı gerçekten anlamışsınız.galiba mükemmelliyetçi düşünmek sorunumun gerçek adı. ve hayatımda ilk defa bi foruma üye oldum, iyikide olmuşum. etrafımda bana akıl veren, destek olmaya çalışan bir sürü insan var, sağolsunlar ama hiç tanımadığım insanların düşünceleri ,neden bilmiyorum ,beni daha çok etkiledi  aslında buraya üye olmamın bi sebebide olaylara bakış açımı değiştirmekti.ve pişmanlık duygusundan korkmamdı... dediğiniz doğru, 2 gün sonra herşey için geç olabilir. bide benim annemde, annemde erken menapoza girdiler. biraz araştırdım ve bu durumun genetik olduğunu öğrendim  umarım sizlerinde sayesinde bu saçma düşünce ve korkularımdan kurtulurum. ama emin olun bebek yapmaya karar verdiğimde ilk sizlerle paylaşacağım
|
 |
tualtual
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 19:17 |
teşekkür ederim elif hanım.Allah bağışlasın.genç anneler çok hoşuma gidiyor. sizlere baktığım zaman , benim şimdiki her türlü endişelerimden uzak, benim önümdeki uzun ve zorlu yolu katetmiş kahramanlar olarak görüyorum hepinizi. annemle aramda 20 yaş var, arkadaş gibiyiz. benim böyle bi şansım hiiiiç olmayacak. hayırlısı artık
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 21:01 |
Hayatın çok zorlu ve meşakkatli yollarında yürümeye çalışan bir ebeveyn olarak sadece şunu söyleyebilirm ki;Çocuk umut,çocuk sevgi,çocuk itibar demek benim için..Kızımdan sonra kendime daha çok güvenim geldi ve O şirin şey beni yüceltti..Koltukları karalayıp,benim için önemli olan cdleri bozduğu için hiddetle odasına gittim,önüne almış bi kaç parça bloknot,kalemle bişiyler çiziyo ve mırıldanıyo,''bunlardan çok yapcam anneme vercem hepsini'',yatakta dirseklerinin üzerinde duruyor popoda havada,donda düşmüş sıska popodan,gittim arkasından öptüm,halbuki niçin gittim odaya..Ha bu arada sonradan öğrendim o kağıtlar paraymış
|
 |
FİNCAN34
Kıdemli Üye
Puanlar: 851
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 21:57 |
tualtual arkadaş bende erken dogumla mınıcık bır bebege sahıp olup onu her gordugumde şıkur eden bır anneyım... kızımı bende evlılıgım 7 ayında kucagıma aldım şimdı evlılıgımı kızımın yaşından hesaplıyorum bazen:)ben yuzum asılsa annene neden uzgunsun dıyen ben farkında olmasam bıle bunu farkeden bır yavrum var allahıma bınlere şukurler olsun evledım hayırlı evlat olsun ıcın elımden gelen terbıyeyı vermeye calışıyorum demen okı bu duyguyu cok yakında yaşamayı nasıp etsın allah her ıstegene ...
|
 |
nurten...
Altın Üye
bilalim + eşim + erenim
Puanlar: 4266
|
Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 22:02 |
ben 5 senelik evliyim 3 yaşında bir yaramazım var o kadar zorlukla büyütmüş olmama rağmen 2. bebeğin planlarını yapıyorum hee dersenizki zormu zor ama güzelliğini anne olmadan anlayamazsınız
|
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
 |
tualtual
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2011 Saat 00:46 |
teşekkür ederim emine hanım. zaten bi türlü mantığımın almadığı olaylardan biri de bu sabır mevzuu. nasıl olurda anne babalar bu kadar sabırlı olur diyorum hep. bende pek yokta  hatta öğrencilerim bile "hocam siz çocuk doğurmayın, mazallah psikopat olur, yazık çocuğa , soru sormak için bile izin alır " diyorlar  . ama etrafımdaki insanlar bunu asla anne olmadan anlayamayacağımı söylüyorlar. buradaki anlatılanları görünce, galiba haklılar  ...
|
 |