Hocam iyi günler;
ateşle ilgili sorunum olduğu için sizin yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Havalenin göründüğü kadar korkunç birşey olmadığına hasar bırakmayacağına sayenizde gönül rahatlığıyla inanıyorum. Benim sorum biraz daha çetrefilli benim için, havale çok şükür oğlumuzda bir hasar bırakmıyor ama dolaylı olarak biz birinci derece akrabalar aman havale geçirdi çocuk dediğimiz için karakterin etkileyecek davranışlar sergiliyoruz, o yüzden değerli vaktinizi almak istedim.
Oğlum Mayıs 2010 doğumlu geçen sene ağustos ayında ve şubat 2012de ateşli havale geçirdi. Yani havaleye yatkın bir çocuk.
Hareketli bir çocuk olduğu ve komşu vs gibi akran ortamı olmadığı için evde ona yetemiyorum ve sürekli Tv'nini açılmasını isteyip karşısında hipnotize olmuş gibi saatlerce oturabiliyor -ki bu Toprak için hiç normal değil- bunun fiziksel ve psikolojik sağlığı için iyi olmadığını bildiğim için sosyalleşmesi biraz da mikroplarla tanışması için kreşe göndermek istiyorum (mevcudu az içime sinen kreş için araba yolculuğu yapmamız gerekecek)
Doktorumuz(doktorlarımızdan bağzıları) 2,5 yaşın kreşe gitmek için erken olduğu eğitimde bir geç kalınmışlık olmadığı havale de geçirmiş bir çocuk olarak evde bakılması gerektiğini kreşin mikroplarıyla tanışmamasını söylüyorlar.
Bense bağışıklık sisiteminin güçlenmesi için de gitmesi gerektiğini düşünüyorum ama eşim giderse hasta olacak hasta olursa havale geçirecek katlanamayız böyle birşeye diyor.
Hasta olmadan 2,5 yaşındaki bir çocuk mikroplarla kreş gibi bir ortamda tanışabilir mi?
yoksa havale riskinin azaldığı 4 yaşı beklemeli miyiz kreşe göndermek için?
iş saatlerim esnek olduğu için bir gün evde dinlenme bir gün kreş gibi yumuşak bir geçiş düşünüyorum bu hastalanmasını engellemek için yeterli olmaz mı?
şimdiden çok çok teşekkür ediyorum