Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHavale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedaaytunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Konu: Havale
    Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 02:25

Hocam Selamlar,

Size havaleyle ilgili bir soru sormak istiyorum.

Geçen gazetede 9 aylık bir bebeğin havaleden hastahanede yaşamını yitirdiğini okudum:( Bebeğin annesi ifadesinde ateşinde sürekli iniş çıkış yaşandığını, hastaneye gidildiğinde de bebeğin havale geçirdiğini söylemiş ve bebek kurtarılamamış. Havalede bebeği kaybetmek sözkonusu mudur hocam yoksa bu bebek başka bir sebepten dolayı yanlış tedavi müdahaleden dolayı yaşamını yitirmiş olabilir mi? Ayrıca evde ya da hastanede bebeğe soğuk uygulama yapıldıysa bu da tetikleyici bir faktör olmuş olabilir mi hocam?

Cevabınız benim için çok önemli, değerli vaktinizi aldığım için kusura bakmayın. Teşekkürler şimdiden.
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 07:34
Havale; bir hastalik degildir. once bir enfeksiyon olur, arkadan bu enfeksiyona karsi ATES yukselir, eger ates aniden yukselirse, beyin kendini korumak icin calismayi durdurur. Bir nevi vucut savunmasidir. Bunlari Turk doktorlari bilmezler veya bilmek islerine gelmez. ZIRA hastalari "Ates ve Havale" ile korkutmanin dayanilmaz cazibesi ve para kazanma hirsi onlari yalan soylemeye, durumu carpitmaya sevk eder. Cocugun olumune; havale degil, atesin ve havalenin sebebi olan ve teshis edilemeyen: "Menenjit" sebep olmustur. Pek tabiiki,"- teshis ve tedavi etmekte geciktik, cocuk ondan oldu-" demeye bir yerleri yemeyecegi icin, "-atesi dusuremediniz, havale gecirttiniz ondan oldu-" demek islerine gelir... Benim ates ile ilgili her iki makalemide okuyun.
Sakin; atesli durumda "soguk tatbiki" uygulamayin. Ates dusurerek (Enfeksiyon hastaliklarinda) HICBIR HASTALIGI TEDAVI EDEMEZSINIZ... ATES, VUCUT SAVUNMASIDIR. Esas tehlikeli olan, atese sebep olan bazi enfeksiyonlardir. Menenjit gibi, Zaturre gibi..   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 May 2013 Saat 07:35
Yukarı Dön
sedaaytunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 09:08

çok teşekkür ederim hocam. İyki sizi tanımışım Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Sizin yazılarınızı hep okuyorum bebeğim doğduğundan beridir kan ilacı vermiyorum ve çevremde de kullananlara kestirttim. Sağlık ocağı vermek istedi hemşireyle tartıştım sizin dediklerinizi yazdıklarınızı söyledim işlerine gelmeyince susuyolar hebebe hebebe oluyorlar. Bizleri aydınlattığınız için çok çok teşekkürler hocam.

Türkiyeye gelseniz keşke sizin gibi doktorlara o kadar ihtiyacımız varki, şanslıyım yine sitenizi buldum bıkmadan cevaplıyosunuz sorularımızı, Allah sizden razı olsun hocam.
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 19:05
Goreceksiniz; bugun herkeze Demir ilaci dayiyanlar, gun gelecek, hakikaten ihtiyaci olanlara bile Demiri yasaklayacaklar. Bu gunleri ve bunlari soyleyenleri sakin unutmayin, iyi mimleyin. Bu gunlerin de sirasi gelecek..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.