Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 268
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: havale
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 02:39
merhaba dr bey. kizim 1 bucuk yasinda. suan ia dolayisiyla aehirsisindayiz. dun gece kizim hafif ateslendi. bugun gunduz atesi yoktu, biraz istahsiz ve burnu akmaya basladi. aksam uzeri ateslendi. emzirip uyukluyorduk. birden kalktim hafif titriyordu , havale gecirdigini dusunup hemen disari ciktik. esim asansorde kasildigini donuk baktigini soyledi. taksiye bindigimizde normaldi. hastaneye gittik. dr bogazi kizarik diger muayne normal dedi. atesi 38 cikti. makattanda 38 küsur. 
Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 02:46
msjim silindigi icin burdan decam ediyorum.
kan tahlili yapildi her sey normal hafif enfeksiyon var dedi.crp 0.78 0_0.5 aralik.  augmentin bid 400, calpol ve paranox 6 saat arayla donusumlu. dusmezse ibufen verdi. havale tekrar edebilir dikkat edin yarinda mutlaka poliklinige getirin dedi. 
Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 02:54
bizim tarifimize gore havale gecirmis, tekrar gecirebilir dedi. yarin mutlaka getirin dedi, muayne  olmamiza ragmen.  neyseki sizi taniyoruz ve yaziliarinizi okuyorum yoksa bu dr.lar cok korkutuyor insani. esimde cok pimpirikli. 
 cocugun gun icerisinde genel durumu iyiydi. simdi biz ne yapmaliyiz? havale mi gecirdik anlamadim bile. sehir disinda oldugumuz icinde ayrica endiseliyiz. bize ancak siz yardim edersiniz. cevabinizini bekliyorum. tesekkurler cok uzun oldu kusura bakmayin

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 06:20
Soylenenlerin tamamina BOS VERIN....
Atesi cikmakta olan bir cocugu, soguk havaya maruz birakirsaniz, olmayacak havaleyi oldurursunuz.
Havale gecirdi ise bile sizin yuzunuzden olmustur. Hicbir sey yapmayin.
Doktora gelince:
1- Herhalde Cocuk doktoru degil, ilac dozlarindan haberi yok!!
    - Bu yasa Augmentin 400 verilmez, 200 verilir,
    - Bu yasta, Calpol120 ve ParaNox fitil  toplami gunde:3x1 den FAZLA OLAMAZ!! 
    - Calpol ve ParaNox ayni ilacdir.. Biri surup, digeri fitil seklidir. 
2- Bu yas icin, Antibiyotik gereken durumlarda; WBC:17'den fazla olur..  Zaten CRP bile dusuk!!
3- Bir daha boyle bir durum olursa; ATES+Agizda koku+Dil ustunde pas yoksa, Grip demektir, Turk
doktorlarindan uzak durun.. 
Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 06:39
dr bey zaten sizi tanimasaydik yanmisiz, sayenizde 2 cocugumada ilac vermeden atlatiyoruz hastaliklari. 
gelen dr un cocuk dr u oldugunu yinede gunduzde cocuk dr unun gormesi gerektigini soylediler. 
 havale durumunda nasil davranmaliyiz? ben havalenin kotu bir sey olmadigini biliyorum fakat, karsilasinca cok etkilendik.  
gercekten verdigi ilaclari aldik ama sacmalini eczaci bile soylemis esime. allah bizi boyle dr lardan korusun.
 malum sizi her zaman bulamiyoruz. cocuk uyandiginda agina bakicam. eger pas varsa ne kullanmaliyim cok tesekkur ederim

Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 07:00
yanlislik oldu kusura bakmayin. wbcmiz 4.6 . idrar tahlili yaptiramadik. yanimda dolven , cermes  125 var, dr.un verdigi bizim kullanmadigimiz. 
 birde ates farkedisince baska bir dr. corabi ilk cikarin dedi, bu dr.lar corap giydirin vucut soyun dedi hangisi dogru bilemedik. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 19:23
WBC:4.6 olmasi, KESINLIKLE viral bir hastalik oldugunu gosterir.  Sakin antibiyotik vermeyin.. 
Bu yasta, bu sekilde yuksek ates; 5.Hastalik isareti olabilir. 
1-2 gun sonra, ates duser de, dokuntu baslarsa, bilin ki;5.Hastalik gecirmis demektir. 

Giydirme-Soyma isi:   Cocugu rahat ettireceksiniz. Atesi cok yukseldi ve ayaklari; kuru-sicak ise,
coraplari cikarin. Ayaklari terli ve soguk ise; giydirin. 
Bu yasta, idrar tahlili ile ugrasmayin. 

Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 20:07
ne kadar tesekkur etsem az. cok saolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.