Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hayali Arkadaş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHayali Arkadaş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8306
Mesajın Direkt Linki Konu: Hayali Arkadaş
    Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 09:16
Özlem hanım öncelikle sorularımızı cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum..benim 29 aylık bir kızım var..Son zamanlarda hayali bir arkadaşı varConfusedadı Cabıt ...kendi kendine oynarken dikkat ediyorum onunla konuşuyor..yada çorabını niye çıkardın diyorum..cabıt çıkardı diyorConfusedCabıt kim dedim..arkadaşım oynuyoz biz onla dedi..Cabıtı nerden tanıyosun dedim..çizgi flimde gördüm dedi..Çalışan anneyim,ananemiz bakıyor,gündüz takip et çizgi flimlerde cabıt diye bir karakter varmı dedim..ama yokmuş,zaten öyle tv.izleyen bi çocukta değil..nedir bu? geçici bir dönemmi yaşıyoruz gene..nasıl davranmamı öneririsiniz???unutmadan dün gece gene bu konu olduğunda cabıt nerde şimdi annecim dedim,burda yanımda oturuyor dedi???Confused
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 10:27
Özlem hanım internettende baktım birazda (boşanma, kardeş doğumu, taşınma, hastalık veya ailede ölüm olayı) gibi durumlarda ortaya çıkabilir diyor..Biz 3 haftaönce taşındık acaba etkili olmuşmudur??
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 19:04
çocuklar kendini yalnız hissetttiğinde ya da bazı  duygularını ifade ekmekte güçlük çektiklerinde hayali arkadaşlar yaratırlar. bu arkadaşlarla oynayarak yalnızlıklarını giderebilir veya söyleyemedikleri duygularını, isteklerini onun yoluyl İFADE EDEBİLİRLER. cabıtın söyledikleri, yaptıkları aslında kızınızın duyguları ve size onu anlayabilmek için önemli bir kapı aralıyor. cabıtıı dikkatle dinlediğinizde ve onu önemsediğinizi hissettiğinde cabıta gerek kalmadan kendisini ifade edecek ve cabıt kaybolacaktır
özlem
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2009 Saat 09:45
Özlem hanım cevabınız için teşekkürlerSmileÇalışan anneyim,ancak akşamdan akşama yada haftasonları kızımla beraberim..Akşamlarıda yatana kadar oynuyoruz,konuşuyoruz,koşuyoruz..Haftasonlarımız hiçbir şekilde evde geçmiyor,kızımın çevresinde yaşıtı çok arkadaşı var,mutlaka görüşüyoruz...demek istediğim çok yanlız bir çocuk değil,bu senede kreşe başlıyoruz..şuan itibariyle Cabıt iyice bitti gibi ama tamamen yok olmadı..gözlemlediğim hep hatalı şeyleri Cabıtın yapması,koltuğu cabıt çizdi,çorabı cabıt çıkardı,oyuncakları cabıt dağıttı vb..Acaba benden kaynaklanan birşeymi olduConfused birde sormak istediğim bu Cabıtta biz nasıl davrancaz??yanii mesela anne bak Cabıta pasta yaptım diyor??ne diyeceğimi onu nasıl etkileyeceğini bilemiyorum...Aferinmi demeli,Cabıt yok mu demeli?? nasıl davranmam gerketiğini bilmiyorum...teşekkürler..Big smile
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2009 Saat 16:38
cabıtı göz ardı etmeyin. o kızınızın kendinde olımsuz gördüğü şeyleri temsil ediyor. kendi yanlışlarını onun üzerinden ifade etmesi biraz da bu yanlışlara karşı sizden gelebileceğini düşündüğü olumsuz tepkiler, sevginizi-ilginizi kaybetme endişesi. bu nedenle sizle r de ona aktarmak istediğiniz bazı şeyleri cabıta söyleyebilirsiniz. cabıt kötü bir şey yaptığında cabıtı değil de bu davranışı sevmediğinşzi, nasıl yaparsa dah iyi olabileceğini hep cabıt üstünden analtın. bir sürre sonra cabıtı yani kendinin olumsuz taraflarını içselleştirecektir.ı
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.