Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
serpilanneoldu
Üye Kayıt Tarihi: 24 Ağu 2023 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serpilanneoldu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2024 Saat 10:47 |
Herkese merhaba, bugün size beğendiğim bir eğitim projesini anlatacağım.
İlk okula giden çocuğu olan anneler için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Holding iş birliği iyi hayata geçirilen Hayata İyi Bakarız projesi ilginizi çekecektir diye düşünüyorum. Belki proje ile ilgilenen ve verilen eğitimden yararlanmak isteyen vardır diye eğitimin verildiği illeri de yazacağım.. Öncelikle Hayata İyi Bakarız bir ekolojik okur yazarlık eğitim projesi. İlk öğretim 3 ve 4 sınıf öğrencilerini kapsıyor, bununla birlikte veliler ve öğretmenlerde bu eğitimi alabiliyor, hefed kitleleri geniş yani. Öğrenciler hem alan çalışması hemde teorik bilgilerle bilinçlendiriliyor. Eğitim içerikleri “Biyoçeşitlilik”, “İklim & iklim değişimi”, “Ekolojik okuryazarlık” ve “Doğal kaynaklar & sürdürülebilirlik” konu başlıklarından oluşuyor. Eğitimler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kuraklık Haritası’na göre Türkiye olarak belirlenen 10 ildeki plot okullarda veriliyor. Eğitimin verildiği şehirler ise Kocaeli, İzmir. Muğla, Antalya, Giresun, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Erzurum, Malatya. Eğitime destek olmasıyla amacıyla kütüphanelerde kurulucakmış tekrar bakacağım kurulan varsa lokasyonları paylaşırım.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|