Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hemanjiom hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhemanjiom hakkında

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: hemanjiom hakkında
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2010 Saat 23:15
iyi akşamlar doktor bey.öncelikle sorularımı yanıtsız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum.
 
  kızımla ilgili bir sorum daha olucak, kızımın sol kulağının arka ve hafif üst tarafında yaklaşık küçük ceviz büyüklüğünde hemanjiomu var.şimdiye kadar götürdüğümüz çocuk doktorları 5 veya 9 yaşına kadar beklememizi herhangi bir müdahaleye gerek olmadığını söylediler.yanlız son götürdüğümüz doktorumuz hemanjiomun riskleri olduğunu çizerse, yırtarsa, çarpıp kanatırsa tehlikeli olacağını menenjite kadar götürebileceğini söyledi. kanarsada durdurmak sıkıntı olur mutlaka plastik cerrahiye götürmemizi tedaviye yönlendirmesi gerektiğini söyledi ve biz çok panikledik.size sorum kızım bugünlerde kaşımaya çalışıyo kulağıyla birlikte yırtmaya çalışıyo  bu durumda ne derece yırtıkların veya darbelerin zararlı olabileceği, kızımın çarpmaya çok müsait bir yerinde çarpıp kanatırsa ne yapmamız gerektiği konusunda bilgilendirirseniz çok memnun olurum. sizce tedaviye başlamalımıyız, estetik olarak bir rahatsızlığımız yok ancak rüyalarıma girer oldu korkudan kızımı yere koyamaz oldum sizce ne yapmalıyız.
 
     sağlıklı günler diliyorum, iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2010 Saat 10:06
İkinci doktor, sizi "kafaya" almaya çalışıyor... Hiç telaş etmeyin, ilk doktorunuz doğru söylüyor,en geç 10 yaşına kadar hiç iz bırakmadan kaybolacak.Hemangiom, çizilse veya delinse bile temiz bir bezle bastırın, 1-2 dakikada kanama durur.. Çok nadiren, ( kitapta okudum, ama hayatım boyunca görmedim) Kasabach-Merritt sendromu diye bir durum vardır, kandaki Trombositlerde azalma olur... Bu hastalıktada, sadece hemangiomda değil, vücudun her yerinde kanamalar olur... Esasında bunlar hastaya anlatılacak durumlar değildir... Belirttiğim gibi, son derecede nadir durumlardır, ayrıca sizdeki kadar ufak olanlarda olmaz.... Siz bunlara kafayı takmayın, kendi doktorunuzu dinleyin..

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 13 Şub 2010 Saat 10:09
Yukarı Dön
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2010 Saat 13:30
çok teşkkr ederim hocam nasıl rahatladım bilemezsiniz, bizi büyük bir kaygıdan kurtardınız sağolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.