|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
GariM ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
![]() Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 23:43 |
Bence de..Dediğim gibi iyi ki şu internet var da sorgulayabiliyoruz...
|
|
![]() |
|
burcu ![]() Elmas Üye ![]() Çınar'ın annesi, Forumun neşesi Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 7922 |
![]() |
valla doktorum bu sözüne pes diyorum.." 9 aylığa kadar ek gıda verdirmiyorum"
isabet olmuş arkadaşım bu doktoru bırakman
![]() |
|
![]() |
|
GariM ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
![]() |
Mesajımı yazarken sizin gönderdiğiniz Benal Hoca kaynaklı mesajı görmemiştim..Çok iyi etmişsiniz elinize sağlık..Sağolsun çok yardımı dokundu bizlere..
Doktora güven konusunda hepiniz çok haklısınız.Ben de çok zor günler yaşadım.Dediğim gibi 4 doktor değiştirdik.Üstelik 2 ayda..Hiç unutmam biri,"bazı annelerin sütü çok olduğu için 9 aylığa kadar ek gıda verdirmiyorum" demişti..Ve ondan vazgeçmemiz için en önemli sebep de bu olmuştu.Hepimiz artık çok iyi biliyoruz ki bunun süt miktarıyla alakası yok, bebeğin ihtiyaçlarıyla alakalı.Hatta geç kalmak daha kötü bile olabiliyor... Yani aslında bir çok doğru yok, aklın yolu bir.Tabi her bebek kendine has,ama belli kurallar var.. Hepimize kolay gelsin..Gerçekten çok zor iş annelik..Sevgiler.. |
|
![]() |
|
calimero_tr ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() |
Bize de Furkan'ın doktoru (ben furkan 4 ay 10 günlükken işe başladığım için) mecburen ek gıdaya başlamamıza izin vermişti. Hem erken başlayınca çocuk yemeklere daha kolay alışıyor. emzirmeye de devam et ama günde hiç olmazsa bir öğün ek gıda vermek bebek için de çok iyi oluyor.
|
|
![]() |
|
HaYaL ![]() Altın Üye ![]() Gece Bekçisi Kayıt Tarihi: 14 Kas 2007 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 3414 |
![]() |
burcucum çok teşekkürler canım bu bilgiler için. ben iki tane doktor değiştirdim. ikiside anne sütü yetersiz gelirse 4. ayda ek gıdaya geçebileceğimi söylemişti. ama bugünkü doktor beni tedirgin etti işte. söylediği şey tedirgin olunmayacak gibi değil zaten. karaciğer ve böbreğe zarar veririsin ne demek yaaa
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
burcu ![]() Elmas Üye ![]() Çınar'ın annesi, Forumun neşesi Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 7922 |
![]() |
canım zaten Benal hanımın bu kondaki yorumunu da ekledim...
haklısın tek doktor şart. ama güvenmek konusu ayrı bir olay.. yani 2 ayrı yorum varsa hangisinin güvenilir oldugunu bilemiyor insan..
|
|
![]() |
|
![]() |
Eklemek isterim, ek gıda konusunda Benal Hoca'nın yazılarını araştırın bence.Ben kendi adıma en çok ona güveniyor ve inanıyorum.Mutlaka bu konuda birilerine cevap vermiştir forumda..Bir tavsiye daha,sadece tek doktorunuz olsun,o da tam güvenebileceğiniz biri olmalı.Biz 4 doktor değiştirdik ve sonunda inandığımız birini bulduk.Artık internet var,Benal Hoca gibi bilgi kaynakları var.Size söylenenleri ordan sorgulayabilirsiniz ve sonunda güvendiğiniz bir doktor bulabilirsiniz.Ben öyle yapmıştım..Tercih sizin..Sevgiler..
|
|
![]() |
|
![]() |
yasemin bunu da senin için buldum canım...
4 -6 AY ARASI BEBEK BESLENMESİ İlk 4-6 ay anne sütü ile beslenen bebeğe 4-6 aylarda ek gıda verilmeye başlanır. Bu Dünya Sağlık Örgütü dahil tüm beslenme otoritelerinin ortak görüşüdür. Çünkü bu dönemde bebeğe verilen anne sütü veya biberon maması tek başına yeterli olmaz. Bebeğinizin besin ihtiyaçları farklılaşır, daha koyu kıvamlı gıdalar ile beslenip daha uzun süre tok kalmaya ihtiyacı vardır. Bu dönemde bebek kaşıkla beslenmeye alıştırılmalı ve çiğneme ve yutma kabiliyetleri gelişmelidir. Ek Besinlere geçerken nelere dikkat etmeliyiz? • Bebeğinize ilk vereceğiniz gıdanın onun tarafından kabul edilmesini kolaylaştırmak istiyorsanız bu ilk adımı o açken atmalısınız. Vereceğiniz yiyeceği küçük bir çay kaşığına ya da parmağınızın ucuna yerleştirerek bebeğinizin dudaklarına değdirin. Bu yeni tattan hoşlanıp hoşlanmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Eğer yiyeceği diliyle iter ve bu tavrını ikinci denemeden sonra halen devam ettirirse onu daha fazla zorlamamanızı ve bu yeni yiyeceği bir daha denemeden önce 3-4 gün beklemenizi tavsiye ederiz. • Yutma işlevinin gelişmemiş olması kaşıkla beslenmeyi güçleştirir. Bazı bebekler bu geçişi kolay yapamazlar ve kaşıkla beslenmeyi redderler. Geçiş döneminde çok sabırlı olmak gereklidir. • Yeni ve farklı gıdalara teker teker ve en az 3-5 gün ara ile başlanmalıdır. Yeni verilmeye başlanan gıdaların bebekte alerji ya da sindirim güçlüğü yaratmadığının anlaşılabilmesi için aynı anda birden fazla gıda başlanmamalıdır. • Yeni besinler önce az miktarda verilmeli zamanla miktar bir öğün oluşturacak şekilde artırılmalıdır. • Her yeni gıdada bebeğinizin kakasında bazı değişiklikler olabileceğini bilerek fazla telaşlanmamalısınız. • 12. ay sonuna kadar bebek için hazırlanan gıdalara tuz ve şeker ilave edilmemelidir. • Bebeğe verilecek bütün yiyecekler taze ve katkısız olmalıdır. Kimyasal koruyucu madde içeren konserve ve katkı maddeli hazır yiyecekleri bebeğinizin beslenmesinde kullanmamalısınız. • Bebek için her öğün taze besin hazırlamalı ve bu besinleri oda sıcaklığında uzun süre bekletmemelisiniz. • Diş çıkarma dönemi bebeğin iştahsız ve huzursuz olduğu zamanlardır. Bu dönemlerde bebek anne sütü veya biberon mamasını daha fazla almak isteyebilir. Kaşığı reddetme, bu dönemde karşılaşılabilen bir problemdir, ısrarcı olmamak gerekir. Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin günlük besin ihtiyacını karşılayacak kadar beslenip beslenmediğini öğrenebilirsiniz. Bebeğinizin İlk Gıdaları.. Bebeğinize ilk vereceğiniz ek gıda Pirinçli bir mama olmalıdır. Dilerseniz evde kendiniz kullandığınız devam maması ile pirinç unu muhallebisi yapabilirsiniz. Pirinçli mamadan sonra bebeğe başlanacak ek besin sebze çorbası olmalıdır. Genellikle öğlen öğünlerinde tercih edebilirsiniz. Kendiniz de evde bebeğiniz için sebze çorbası yapabilirsiniz. Meyve suyu ve meyve püresi de bu aylarda vermeye başlayabileceğimiz ek gıdalardandır. Meyve genelde ara öğünlerde tercih edilir ve ilk olarak elma, havuç suyu ile başlanır. Bebeğiniz 6 ayına geldiğinde; ara öğün olarak yoğurt vermeye başlayabilirsiniz. Bu aylarda meyve olarak muz, portakal,kivi de başlanabilir. Ayrıca bebeğinize daha zengin sebzelerle hazırlanmış sebze çorbası verebilirsiniz. Bu ayda havuç, patatesin yanı sıra kabak, bezelye, taze fasulye, enginar gibi sebzeleri kullanmaya devam edebilirsiniz. 6. aydan sonra bebeğinize kahvaltı vermeye başlayabilirsiniz. Haşlanmış yumurta sarısı,(12. aydan önce beyazı verilmez) beyaz peynir ve pekmez ile hazırlayacağınız kahvaltı bebeğinize sağlıklı bir kahvaltı öğünü olacaktır. 7. aydan sonra, çorbalarına kıyma, kırmızı et, tavuk ilavesi yapabilirsiniz. 8. ayında, ev tarhanasından yapılmış çorba, şehriye, yayla çorbalarına geçiş yapılır. 4-8 Ay Arası Beslenme Tablosu 08:00 - Anne Sütü (eğer anne sütü yok ise Milupa Aptamil 2 veya Milumil 2) Düzenleyen bdinler - 26 May 2008 Saat 23:21 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|